mynewspapers.net

Parasitära maskar i människor

Parasitära maskar i människor


Miljontals människor är infekterade av parasitära maskar som lever inuti människokroppen. Det finns mer än 100 olika typer av maskarna och varje mask varierar i storlek, levande plats och dess effekter på kroppen. Det finns många olika sätt att dessa parasitära maskar kan ange den mänskliga kroppen, och många olika typer av tecken och symtom.

Posten

Parasitära maskar kan in i kroppen genom mat, vatten, myggbett, kläder, hud eller genom näsan. De vanligaste in maskarna i kroppen till följd av dålig sanitet metoder, såsom genom dåligt tillagat kött eller förorenat vatten. När maskarna har kommit in i kroppen de lever i mag-tarmkanalen eller spinal område och foder på den mat som äts av värden. På grund av detta, är människor som har smittats av parasitära maskar ofta trött och trött som kroppen inte är korrekt kan absorbera näringsämnen.

Tecken och symtom

Tecken på parasitära maskar hos människor är olika. De kan orsaka trötthet, depression, viktminskning, förstoppning, anemi, hudutslag, huvudvärk och diarré. Varje parasitisk mask har lite olika symptom och dessa varierar i deras grad av allvar. Runda maskar, exempelvis kan orsaka svåra magsmärtor och kräkningar och ibland även lunginflammation-liknande symptom. PIN maskar orsaka anal klåda i patienten och resultera i en svullen anus.

Behandling

Läkare bör konsulteras om du tror att du eller någon annan kan vara smittad med en parasitisk mask. Läkarna tar oftast ett avföringsprov att fastställa vilken typ av mask som lever inuti kroppen och sedan kommer att ordinera en behandling. Normalt kommer denna behandling att i form av en vermicide, som är ett läkemedel som dödar parasitära maskar. Det har också rapporterats att konsumera pumpafrön, pepparmint, nejlika, fänkålsfrön och grapefrukt utsäde kan hjälpa naturligt döda parasiter i kroppen.

Förebyggande

Många av de parasitiska mask infektionerna uppstå i länder i tredje världen på grund av bristen på hygien och sanitet som finns där. Sydostasien och Afrika är två särskilt länder som är kända för sin höga andelen parasitisk mask infektioner, så resenärer till dessa områden bör vara noga med att bara dricka vatten på flaska och äta vällagad mat. Andra sätt att förhindra parasitisk mask infektioner inkluderar tvätta händerna före och efter maten, tvättning av grönsaker och frukt innan du äter, badar varje dag och tvätta kläderna regelbundet.