mynewspapers.net

Paraffin ympning tekniker för tall

Paraffin ympning tekniker för tall


Paraffin ympning ger ett säkert och enkelt sätt att ympa en tall. Paraffinet förseglar i området för att skydda området från element och insekter. De bästa storleken pinjeträd att ympa är sådana som är större än 1 tum i diameter. En ättling (små 1/4-1/2-tums delen med bud) används för att ympa till lilla tallen.

Pine Scion

Växa Tall trädplantor att använda som scion för ympning snarare än att skära en filial eller lem från en stor tall. Planta grenarna ta till bengraft processen lättare än en äldre gren. Börja den planta växer processen ett till två år innan ympning. Det tar plantor i minst ett år för att växa till 1/4 tum i diameter. Alternativet är att köpa små tall trädplantor på lokala försäljningsställen eller Använd volontär tallar som växer i området.

Paraffin

Speciella bengraft vax och paraffin tejp finns tillgängliga på många lokala växthusgaser platser och över Internet. Vissa större hem förbättring Center utför också paraffin produkter. Ett alternativ är att använda smält paraffin ljusen för att säkra scion till tallen. Tree wrap används sedan runt området för att säkra transplantat i plats snarare än paraffin tejp.

Ympning Process

Komplett tallen ympning process cirka 1 till 1 1/2 månader före frysning. Processen omfattar klippning lemmar från planta tallen, förbereder dem för insättning i den mottagande tall, stansning hål i den mottagande tall, doppning scion i flytande paraffin vax och placera scion i skåran. Området scion och notch kapslas sedan in med paraffin band eller träd wrap för att hålla det på plats. Växande processen för scion till mottagande tallen tar ca en månad. Se till att övervaka grafterna för att säkerställa att de är säkra och växande ordentligt.