mynewspapers.net

Papaya tvål för huden vitare

Papaya tvål för huden vitare


Papaya tvål används för huden vitare vanligtvis innehåller en särskild formulering av ingredienser såsom vatten, glycerin och papaya som gör huden förlorar sin pigmentering. Den främsta orsaken är papaya, som innehåller papain, ett enzym som hjälper till att göra huden ljusare och mjukare.

Papaya tvål hud exfoliering

Papaya tvål fungerar eftersom enzymet papain gradvis exfolierar huden, befria det av döda hudlager och dämpa melanin. Efter långvarig användning leder det till en ljusare hy och mjukare hud.

Resultat

Men sker huden vitare genom användning av papaya tvål inte över en natt. Även om det varierar från individ till individ, bör patienten med resultatet, som det kan ta tid och upprepad användning.

Användning

För att förhindra blekt huden återgår till sin ursprungliga färg, använda tvål regelbundet. Dessutom leder använder tvål med en högre andel av papain till snabbare och mer varaktig belysning.

Långsiktig effekt

Hud-lightning effekterna av papaya tvål är inte permanenta. De som använder produkten ofta rapporterar att deras hud gradvis mörknar efter de sluta använda den. Endast fortsatt användning kommer följaktligen se till att huden är lättade.

Återfukta

Alltid tillämpa en fuktkräm om du använder papaya tvål, som dess exfolierande effekt kan torr hud. Äldre personer är särskilt flitig, som deras hud har vanligtvis mindre fukt och spänst.

Andra fördelar

Bortsett från exfolierande och vitare hud, är papaya tvål en uppfriskande rengöringsmedel som är idealisk för dem som bär smink eftersom det skalar bort och låter porerna andas. I tillägg, lämnar tvål inte insättningar eller rester på huden.