mynewspapers.net

Paleo Diet regler

Paleo Diet regler


Paleo Diet, också omväxlande kallas den Caveman kost eller Stenåldersdieten är modellerad efter typerna av livsmedel människor åt under perioden före början av jordbruket. På den tiden, var mat mestadels erhålls genom jakt och insamling och begränsat till livsmedel som var säsongsmässigt och geografiskt tillgängliga vid varje given tidpunkt. Grundregler för Paleo Diet återspeglar en dagens syn på denna stil att äta som behåller samma proportioner av fett, proteiner och kolhydrater, samtidigt som den ger en mer uppdaterad och välsmakande mat. Som med någon diet eller livsstil förändring, rådfråga din läkare innan du följer Paleo Diet.

Magert kött och fisk

Helst när du följer Paleo Diet, bör du konsumera magert kött från vilda djur, som innehåller ingen av fett i musklerna, som kallas marmorering, som förekommer i feedlot djur. Kött från djur som kommersiellt upphöjd innehåller så mycket som 10 gånger fettet av vilt, enligt Loren Cordain, författare till The Paleo Diet. Detta kött också uppvisar höga halter av de pro-inflammatoriska Omega-6 fettsyrorna från matas kost hög i korn, uttryckligen för gödning dem. Medan det inte kan vara praktiskt eller möjligt att erhålla vilt som en primär proteinkälla i kosten, kommer att att välja leanest tillgänglig kött säkerställa högre protein nivåer och lägre nivåer av ohälsosamma former av mättade fetter. Magert protein är också mer aptit-tillfredsställa än fett eller kolhydrater och får dig att känna full snabbare, att främja viktminskning.

Hög kvalitet fetter

Paleo Diet innehåller höga mängder av hög kvalitet fetter. Som en Paleo ätare du undvika ohälsosamma mättade fetter och istället konsumera din fetter i form av fisk, magert kött, nötter, frön och olivolja. Omega-3 essentiella fettsyror i fisk olja, särskilt kallt vatten fisk som lax, makrill och torsk, ge en mängd antiinflammatoriska och andra hälsofördelar. Nötter innehåller också Omega-3 fettsyror samt vitamin E, fibrer och andra komponenter som kan bidra till att upprätthålla din friskt hjärt-kärlsystemet. Olivolja är en av de hälsosammaste matoljor och bland de högsta i enkelomättade fetter. Linfrö och valnöt oljor används måttligt på Paleo Diet.

Frukt och grönsaker

Obegränsad frukter och icke-stärkelserika grönsaker ger en rikedom av fytonäringsämnen i Paleo Diet. Färsk frukt innehåller emellertid också en hel del socker. torkade och konserverade frukter innehålla ännu mer. Undvika de högsta socker frukter, även bananer, äpplen och ananas, i början av dieten, eller tills du når dina individuella mål för blodsocker och viktkontroll. Om du är insulinresistenta eller diabetiker, konsultera din husläkare innan du följer Paleo Diet. Grönsaker, gröna bladgrönsaker, paprika, squash, tomater och andra icke-stärkelserika grönsaker, ger vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibrer och smak.

Livsmedel för att undvika

Paleolitiska människor var jägare och samlare och inte växa eller konsumera stärkelserika grönsaker. Som ett resultat, visas potatis, spannmål och bönor inte på tallriken Paleo. Dessutom har odlingen processen, dikteras av smak preferenser över tiden, utvalda livsmedel med hög halt av stärkelse och socker. Uteslutandet av korn gör Paleo Diet glutenfri, en stil för att äta som också blivit populär som förstå hälsoeffekterna av gluten - ett protein som finns i vete, råg och korn--expanderar. Salt är också bort från mat-listan för Paleo Diet, och tillsammans med det, många bearbetade och hög mättat fett livsmedel. Avslutningsvis på denna diet, bör du undvika mejeriprodukter i alla dess former. Domesticerade djur var inte del av bilden för paleolitiska människor. Snarare erhöll de kalcium från att äta fisk, grönsaker och vissa frukter.