mynewspapers.net

P-piller kan orsaka leverenzymer till vara lyftat upp?

P-piller kan orsaka leverenzymer till vara lyftat upp?


Leverenzymer blivit förhöjda med inflammation i levern, som har flera orsaker och konsekvenser. Orala preventivmedel kan orsaka leverenzym höjd.

Betydelse

Förhöjda leverenzymer innebära leverinflammation och potentiella leverskador. Patienter med leversjukdom har förhöjda leverenzymer. Diagnos av förhöjda enzymer för patienter som tar p-piller beror på andra faktorer relaterade till leversjukdom.

Upptäckt

Ett leverfunktionen test är ett blodprov som mäter nivåerna av enzymer som blodpropp indikatorer, betydande hälsa och funktion i levern.

Effekt på leverfunktionen

Levern är ansvarig för hormon förordning. P-piller påverkar denna funktion: östrogen hormoner kan hämma metabolismen av betydande leverenzymer, öka de enzymerna i blodet. Sådan ökade nivåer kan orsaka leverskador.

Befintliga lever villkor

Kvinnor med befintliga lever villkor, får såsom hepatit eller cirros, inte bör ta p-piller, och i vissa fall inte ett recept för p-piller, enligt en Feminist Women's Health Center rapport om födelse-kontroll-comparison.info. Detta beror på att sådana villkor kännetecknas av leverinflammation, som kommer att förvärras med hormon intag.

Alkoholism

Leverenzymer ökar avsevärt för patienter som tar p-piller och dricka mycket. Alkoholism orsakar leverinflammation och kan leda till leversjukdom och kombinera födelsekontroll-inducerad leverinflammation och alkohol-inducerad leverinflammation ökar den totala risken för leversjukdom.

Varning

Patienter som tar p-piller bör rådgöra med sin läkare om levern oro. Levern är ansvarig för att utföra mer än 400 funktioner per dag, enligt University of Southern California Institutionen för kirurgi och dess skada eller dysfunktion leder till en uppsjö av hälsoproblem, ofta irreversibel.