mynewspapers.net

Övningar som rekommenderas för Spinal stenos patienterSpinal stenos, förträngning av ryggradskanalen vilket resulterar i nöp spinal nerver, har många orsaker. Åldersrelaterade degenerativa förändringar är den vanligaste orsaken till detta tillstånd, men det kan också uppstå på grund av herniated diskar, ligament förändringar, trauma, tumör, bone missbildningar och genetik. Enligt American Association of Neurological Surgeons påverkar denna åkomma som 1,2 miljoner amerikaner. Dock spinal stenos kan förbättras med terapeutiska motion och fysisk aktivitet bör vara en viktig del av någon behandling för att hjälpa en person att återuppta ett normalt liv och lindra smärta.

Träning

Övningar som rekommenderas för Spinal stenos patienter


Vet att inflammation i komprimerade spinal nerver är vad som orsakar symtom på spinal stenos. Enligt Mayo Clinic, och beroende på placeringen av neurala impingement, uppstà ¥ r ett eller flera av följande symtom: smärta i ben, höfter, rygg, axlar, nacke och huvud, förlust av balans, domningar, svaghet och förlust av tarm eller urinblåsa funktion. Om du lider av detta villkor, kan utövar vara sista på ditt sinne. Men kan inaktivitet faktiskt öka din obehag och orsaka ytterligare försvagas. Fysisk aktivitet bidrar till att befästa de muskler som stöder ryggraden och kan minska din smärta och förbättra dina symtom. Promenader, cykling, simning och Kärna styrkeövningar är några av de mest effektiva för detta tillstånd. Dessa aktiviteter öka kroppens styrka, stabilitet och flexibilitet utan att sätta för mycket stress på din ryggrad. Sikta på 30 minuter av skonsamma aerob träning minst tre gånger per vecka. Styrka och flexibilitet övningar bör göras minst två gånger i veckan. Yoga- och pilatesklasser, som fokuserar på ökad flexibilitet och styrka, kan vara fördelaktigt att individer med spinal stenos. Här är några specifika övningar att införliva i din rutin: förbättra core styrka med buken crunches. Ligg på rygg med fötterna på golvet och böjda knän. Korsa armarna framför bröstet. Lyft ditt huvud och skulderbladen av marken samtidigt som din abs. hålla "kritan" för en sekund innan långsamt återvänder till utgångsläget. Upprepa 10 till 15 gånger. Försök benägna hyperextensions: ligga på en matta ansikte ner med armarna av sidorna och benen helt utsträckt. Samtidigt höja din överkropp och ben av mattan. Dina höfter och buken bör förbli i kontakt med marken. Långsamt Sänk till utgångsläget och upprepa 10 gånger. Göra rotationer. Står med ryggen mot väggen. Förlänga armarna rakt ut framför dig, parallella med marken och med handflatorna röra varandra. Rotera bålen åt sidan samtidigt hålla dina händer och armar framför bröstet. Försök att komma så nära som möjligt till väggen med händerna i en smärtfria rörelseomfång. Upprepa på andra sidan. Gör 10 repetitioner. Förbättra flexibilitet med den rygg flexion. Ligg på rygg och dra båda knäna mot bröstet tills du känner en liten sträcka. Håll sträckan i 30 sekunder och långsamt tillbaka till utgångsläget. Upprepa tre gånger. Göra den sittande lägre baksida sträckan. Sitt upprätt på en matta med ett ben utsträckt mot marken och det andra benet böjda knän med foten på golvet. Rotera din torso mot böjt knä tills du känner en liten sträcka i nedre delen av ryggen. Du kan försiktigt dra mot ditt knä att öka rotationen av din torso och få en större sträcka om så önskas. Håll sträckan i 30 sekunder och upprepa på andra sidan. Utföra sträckan katt. Knä med händer och knän röra mattan. Runda ryggen upp som om du försöker att dra naveln i din ryggrad. Håll sträckan för en sekund innan vända rörelsen så att du pressar din navel och glutes utåt och stretching nedre delen av ryggen. Upprepa 10 gånger.

Utöva ändring

Övningar som rekommenderas för Spinal stenos patienter


Observera att du kan hitta att du är mer bekväm träning i en böjd framåt position. Ändra vissa övningar är ibland nödvändigt att garantera din komfort. Exempelvis kan promenader medan böjd eller lutande på en rullator eller cykling medan framåtlutad på styret må bättre än att utföra övningarna i upprätt läge. Om du ska uppleva en ökning av smärta vid utförandet av varje övning, ska du upphöra med verksamheten.

Avancerad behandling

Vissa personer med spinal stenos kommer inte att känna lättnad från terapeutisk övning på grund av faktorer, som avancerade degeneration eller ben sporrar. Om detta är fallet för dig, måste att utforska andra behandlingsalternativ. Icke-invasiva behandlingar, såsom djup vävnad massage, ultraljud, varma och kalla förpackningar och elektrisk stimulering finns. Du kan också vara en kandidat för spinal stenos operation. Varje fall av spinal stenos är olika, så tala med din läkare om den bästa behandlingen för dig.