mynewspapers.net

Övningar för smärta efter bältros

Övningar för smärta efter bältros


Bältros är en vanlig komplikation av tidigare infektion med varicella zoster (vattkoppor)-virus. Lyckligtvis, smärta efter bältros smitta kan förebyggas med vaccinering och behandlingsbar med motion och medicin.

Typer

Enligt Mayo Clinic, kan både psykiska och fysiska övningar minska kvardröjande smärta efter bältros infektioner.

Funktioner

Mentala övningarna för lindring av bältros smärta ingår stressreducering, medveten andning och avslappningstekniker. Fysiska övningar omfatta stretching, yoga och t'ai chiercises kan göras ensam eller som en del av en grupp.

Överväganden

Människor som aldrig eller sällan tidigare utövats bör rådgöra med sin läkare innan du påbörjar en ny motion eller träning regim.

Missuppfattningar

Smärta efter bältros kan förväxlas med smärta som orsakas av andra medicinska tillstånd som hjärtinfarkt eller njure infektion. patienter bör söka omedelbar vård från en läkare om smärta är plötslig, intensiv eller tillsammans med andra symtom.

Tidsram

Smärta efter bältros kan pågå i månader eller år, vilket är en komplikation kallas postherpetisk neuralgi.

Fördelar

Med fysisk eller mental träning för att minska smärta från bältros kan förbättra livskvaliteten och öka förmågan att utföra egenvård och hushållsaktiviteter utan biverkningar som orsakas av mediciner.