mynewspapers.net

Övningar för en klämd nerv i nedre delen av ryggen

Övningar för en klämd nerv i nedre delen av ryggen


Minska smärta från en klämd nerv i nedre delen av ryggen genom att utföra McKenzie övningar. McKenzie-protokollet är en serie icke-motstånd positioner, utvecklades på 1960-talet av ryggsmärtor specialist, Robin McKenzie. Dessa enkla övningar placera ryggraden i positioner som minskar trycket på en klämd nerv genom att flytta skivan ligger mellan kotorna från området av impingement. En klämd nerv i nedre delen av ryggen kan stråla skarp smärta i benen. Det främsta målet med McKenzie metoden är centralisera smärtan genom att minska smärtan i benet och återsända det till källan, den nöp nerven i ryggen, sedan smärta i nedre ryggen tolereras i allmänhet bättre än smärta i benet.

Liggande ställning

Den första positionen, även känd som den liggande ställning, är helt enkelt liggande ansikte med armarna av dina sidor. Vända på huvudet till vilken sida det är mer bekvämt och slappna av musklerna rygg, skinkor och ben. Håll denna position i 30 sekunder. Denna position kommer att starta den framåt rörelsen av intervertebral skivan, att hjälpa till att ta bort nerve impingement. Om denna ståndpunkt centraliserar--minskar--bensmärta, sedan vidare till nästa position.

Liggande prop

Flytta från position av att ligga med framsidan ned till andra plats, heter den benägna prop, genom att hålla ditt bäcken på golvet och höja överkroppen tills underarmarna vilar på golvet. Håll denna position i 30 till 60 sekunder. Gå tillbaka till position en för 30-60 sekunder sedan vidare tillbaka till position två. Håll i 30 till 60 sekunder. Om denna ståndpunkt centraliserar smärta--minskar smärtan vid dess mest borterst pekar från ryggraden-- sedan vidare till läge tre.

Liggande Armhävning

Flytta från position två i position tre, kallas den benägna Armhävning, genom att upprätthålla ditt bäcken på golvet och placera dina händer palm ner under bröstet. Räta ut armarna så långt du kan och håll denna välvda position i 15-30 sekunder. Återgå till den liggande ställning och vila 15-30 sekunder. Flytta tillbaka till den benägna Armhävning ståndpunkten, som driver intervertebral skivan fram och lindrar kompressionen på nerven. Behålla denna position under 15-30 sekunder. Tillbaka till position en och koppla av.