mynewspapers.net

Övningar för att undvika under den första trimestern av graviditeten

Övningar för att undvika under den första trimestern av graviditeten


Även om en kvinna inte kan känna till det varje dag, få motion regelbundet under graviditeten är nyckeln till att ha en hälsosam graviditet. Om en kvinna hade ett aktivt träningsprogram innan graviditeten, är hon allmänt kunna fortsätta det. Motion ger en källa av konditionering som förbereder en kvinna för leverans. Det finns dock några övningar som en gravid kvinna bör undvika, särskilt under de första tre månaderna, för att undvika risken för missfall.

Stor genomslagskraft övningar

När en kvinnas kropp börjar förändras med en graviditet, är det viktigt för henne att undvika alltför utmanande eller hög inverkan aktivitet. Samma sak gäller för övningar. Hon bör undvika högeffektiva hjärt-övningar såsom löpning på grund av den stress det förlägger på lederna i benen och knäna. I stället bör hon välja lägre effekt hjärt-övningar såsom promenader eller ridande en stillastående cykel.

Underwater övningar

Underwater övningar undvikas såsom dykning måste. Dykning och under vattenytan övningar kräver en stark andas mönster för att undvika skadan eller att sätta ytterligare stress på kroppen. Många kvinnor upplever illamående och associerade symtom under deras första trimestern. Dessa symtom uppstår ofta utan förvarning och om de skulle inträffa även under vattnet, det kunde utgöra en risk för mor. Det är säker och ofta rekommenderas för en gravid kvinna att delta i simning för att hjälpa tillstånd kroppen och utveckla en hälsosam andningsmönster.

Kroppen kontakt övningar

Övningar som avser kroppskontakt, bör särskilt gymnastik undvikas. Gymnastik kräver en kvinna att utnyttja sin personlig styrka för att upprätthålla balans och form. Om hon inte är fullt luftkonditionerade, öka hennes risker för faller eller inte kunna klara sig själv exponentiellt. För att upprätthålla flexibiliteten och bygga muskler, en gravid kvinna kan göra yoga eller några lätta styrketräning. Hon bör se till att besöka en yogastudio för att få några rekommendationer som yogaställningarna är säkra för henne att göra. Dessutom bör hon diskutera en styrketräning regim med en personlig tränare.

Risk för fallande övningar

Även om njutbar, bör horseback riding, skridskor eller skidor inte en del av en gravid kvinnas träning regim med tanke på risken för att falla och upprätthålla en skada eller ännu värre, faller på hennes mage. Riding en stillastående cykel eller gör några lättare konditionsträning på en elliptisk maskin kan ha liknande positiva effekter och är ett säkrare alternativ.