mynewspapers.net

Övningar för att lindra smärtan av lumbal spinal stenos

Övningar för att lindra smärtan av lumbal spinal stenos


Lumbal spinal stenos är smärtsamt tillstånd där ryggraden är trängd i nedre delen av ryggen, som sätter press på nerver och ryggmärg. Det kan utlösas av artrit eller en degenerativ skiva tillstånd. Viktiga symtom är smärta i nedre ryggen, domningar i extremiteterna (särskilt händer och armar) och benet obehag. Människor med lumbal stenos kan göra stretching och styrka att bygga övningar för att lindra symtom.

Övningarna

Timmer övningar utformade för att böja ryggraden antingen framåt eller bakåt. Knästående och stående övningar kommer att göra det senare, och övningar med rygg på golvet kommer att göra det tidigare. Det rekommenderas att du gör 10 repetitioner av varje övning upp till tre gånger. Håll varje position i fem sekunder. Gör övningarna så ofta du kan.

Övningar att böja ryggraden bakåt

Liggande på en hård yta med benen extended gör att ryggraden att anpassa sig naturligt. Försök koppla av i denna ståndpunkt i några minuter att börja. Medan fortfarande på golvet, ta knäna upp och tryck korsryggen i golvet. Upprepa 10 gånger. Denna övning kommer att bygga styrka i nedre delen av ryggen, som kan bidra till att stabilisera ryggraden. Med knäna fortfarande upp, squeeze släppa skinkorna tillsammans, sedan dem. Detta är en annan bra styrka rörelse. Skinkorna bidra till att stödja den nedre delen av ryggen, så de behöver bearbetas. Därefter dra båda knäna upp tillsammans och hålla dem mot överkroppen. Sänka dina fötter på golvet och sedan upprepa. Du kan också göra ovanstående övning dra upp ett ben i taget. Detta kommer sträcka varje sida av ländryggen separat. Nu, med knäna upp och fötterna på golvet, lyfta skinkorna från golvet. Denna rörelse kommer att stärka området mellan lägre och mellersta ryggen. Personer med lumbal stenos bör fungera omgivande muskelgrupper samt nedre delen av ryggen för att bättre stabilisera deras ryggrad. Sträcker du ben och utföra benlyft. Försök att hålla din fot 6 inches från golvet. Sänka dina fötter, sedan upprepa rörelsen. På nästa uppsättning, prova att höja dina fötter 12 inches från golvet; gör sedan 18 inches på sista setet. Stark magmusklerna hjälper stödja ryggraden. Med benen fortfarande utvidgas, lyft höger ben upp och vrida kroppen åt vänster. Placera din högra fot över din lämnade en och få en bra sträcka. Upprepa på andra sidan.

Övningar o böja din ryggrad framåt

Medan knä på golvet, långsamt luta och flytta fram, sträcker armarna så långt du kan. Detta är en bra uppvärmning övning. För att utföra "The Cobra", ligga på magen med armarna åt sidan. Pressa dina skinkor och magmusklerna samtidigt, men koppla av benen. Långsamt lyft överkroppen från golvet och håll den positionen. Höj inte själv upp för högt, eller riskerar du skador. Bara några inches bör göra. Medan fortfarande på magen, sätta en hoprullad handduk på golvet. Placera din panna på den. Lyft långsamt din högra arm och ben en tum eller två av golvet. Koppla av och göra samma sak med den andra armen och benet. Marschera på plats är en annan övning för personer med lumbal spinal stenos. Uppresa varje ben ca 3 eller 4 inches medan marscherar. Gör detta i 30 till 60 sekunder, ta en kort paus och sedan göra två fler uppsättningar av övningen.