mynewspapers.net

Övertygande tal ämnen för häst älskare

Övertygande tal ämnen för häst älskare


Skriva och ett övertygande tal är lättare om det är på ett ämne du känner och älskar. Om du älskar hästar, sedan skriva om dem. Hästvärlden har många kontroversiella ämnen att arbeta med och en även några ämnen som inte kanske är kontroversiella men kan ändå vara grunden för en bra övertalning. Plocka ditt ämne, ta en sida, gör din forskning och leverera ett vinnande övertygande tal.

Ridning som en Sport

Även om många skolor har ridning klubbar som uppmuntrar konkurrenskraftiga ridning, anser de flesta inte ridning en sport. För att hävda att ridning ska anses vara en sport, gör fokusera på vad en aktivitet en sport. Forskning kalori avbränt under olika ridning händelser inklusive under utbildning och vilka muskler fungeras av personen, inte hästen. Glöm inte att betona hur mycket utbildning och engagemang krävs för att lyckas.

Utbildning tekniker

Många typer av tekniker används för att bryta och träna en häst, och de flesta utbildare kommer att kraftfullt försvara deras metod som föredras. Välja en utbildning teknik som naturlig horsemanship och göra lite efterforskningar. Personliga intervjuer med lokala utbildare ger dig en mängd information om varför de föredrar naturlig horsemanship över traditionella utbildning tekniker eller vice versa.

Slakterier

Tala ut mot häst slakterier kan verka som en lätt övertygande tal, men måste du komma ihåg att hålla sig till fakta och inte förlita sig på känslomässiga grunder att övertala din publik. Också, medan forska detta ämne, kolla in återverkningarna av stängning slakterierna: hästar skickas utomlands för omänskliga slakt i utlandet, hästar uppsättningen fritt i staten och nationalparker och skogar och hästar kvar på bete utan ordentlig vård. Detta är en känslomässig ämne med två intressanta sidor att välja mellan.

Häst räddar

I efterdyningarna av slakterier och nr där annars skicka pensionerade kapplöpningshästar, häst rädda anläggningar är full och i behov av volontärer och leveranser. En bra övertygande tal på häst rädda bör innehålla information om antalet hästar går igenom en lokal anläggning årligen och mängden pengar och antalet arbetstimmar som krävs för att ta hand om varje räddade hästen för att inspirera lyssnaren att volontär eller donera.