mynewspapers.net

Over-the-Counter ångest medicin för hundar

Over-the-Counter ångest medicin för hundar


När människans bästa vän behöver lugnande, kan over-the-counter ångest mediciner minska en hunds nervositet. Sällskapsdjur tillförsel lagren bär ett brett utbud av olika typer av icke-farmaceutiska, naturliga läkemedel hävdar att minimera negativa beteenden associeras med negativa känslor, särskilt vid kombination med beteendemässiga ändring utbildning.

Symtom

Åska, en resa till veterinären kontor eller ens en promenad runt kvarteret kan vara stressande för en hund. En hunds negativa känslor kan orsaka en rad antingen skadliga eller irriterande beteenden, oavsett triggers. Överdriven salivering, ständiga klåda, oupphörliga skälla eller gnälla, destruktivitet, föga skygg eller aggressiv beteenden och olämplig urinering och avföring kan alla vara en följd av känslor som möjligen kan lindras eller minskas med over-the-counter ångest medicin.

Typer

Over-the-Counter ångest medicin för hundar


Over-the-counter ångest mediciner kommer i en mängd olika stilar. Förstå rättsmedel hjälper identifiera vilken produkt kommer att ge de bästa resultaten för önskad lugnande effekten. Medicinska hundhalsband, plug-in eller patron diffusorer och sprayer release medicinering för hunden att andas in; medan andra, som Tuggtablett wafers, flytande droppar, tabletter och gel, är för hunden att svälja.

Ingredienser

Listade ingredienserna på produkterna över disk ångest är inte traditionella farmaceutiska läkemedel, och deras effektivitet vid behandling av ångest är vetenskapligt stöds inte. En österrikisk studie finansierad av inrikesministeriet dock dra slutsatsen att hundhalsband med feromon, den aktiva ingrediensen i den aromatiska behandlingar, hjälp i lugnande polishundar under utbildning. Resultaten av forskningen som publicerades 2005 i "Aktuella frågor och forskning inom veterinärmedicin beteende." Feromon, ett ämne hunden finner bekant och lugnande, är en kemikalie som utsöndras av djur av samma art som hjälpmedel för att påverka ett önskat svar. Tillverkare av feromon hund produkter hävdar att det är luktfri till människor, giftfritt, inte påverkar människor och är inte ett läkemedel eller lugnande medel; men det kan härma elementet en modern hund släpper för att lugna sina valpar. De homeopatiska ingredienser som finns i de förtärda, receptfria läkemedel, bland till olika grad L-taurin och L-tryptofan; örter, extrakt eller oljor av passionsblomma; Johannesört; Havre; Melatonin; kalott; Valerianus; ingefära; humle och kamomill. Produkt tillverkarna hävdar dessa alternativa läkemedel är effektiva i lugnande en stressad hund.

Biverkningar

Fördelarna med over-the-counter alternativa mediciner är deras bekvämlighet och deras säkerhet. Dock försiktig hundägare kommer att ha hunden undersökas av en veterinär innan du använder någon medicin, och bör inte administrera ångest medicin hund med hälsoproblem. Varningsetiketter på over-the-counter ångest läkemedel försiktighet mot ger produkten till gravida eller ammande hundar. Biverkningar av medicinering på hundar som är avsedda för avel är okänd. Over-the-counter ångest mediciner bör endast användas på vuxna hundar.

Nyckeln till framgång

Enligt veterinären Diane Frank, när så är möjligt administrera lugnande botemedlet innan aktiviteten misstänks orsaka hunden ångest. Framgång i att övervinna negativa beteende förknippas med negativa känslor kräver också positiva beteende modifiering utbildning.