mynewspapers.net

Ovanligt snabbt växande ettåriga växter

Ovanligt snabbt växande ettåriga växter


Det är enkelt att skapa en en-av-en-slag trädgård i marken eller i en behållare med ovanligt snabbt växande ettåriga växter. Växtriket är full av ovanliga blommor. Vissa är lätt att starta från frö, och andra är extremt sällsynt att förvärva eller svårt att starta från frö. Att välja några ovanliga årliga blommor ger din trädgård ett unikt utseende och göra besökare titta två gånger. Årliga blommor är de som växa, blomma, frö och dö i en växtsäsong.

Papegoja Impatiens

Papegoja Impatiens (Impatiens niamniamensis) är en mycket ovanlig utseende impatiens vars vilt cornucopia-formade blommor dra ögat. Varje blomma är en kombination av gul, scarlet röd och limegrön. Detta är en mycket sällsynta och eftertraktade växt som kommer att göra också i trädgården eftersom det i en behållare. Växa i berikade med ekologiska, väldränerad jord i skuggan. Den genomsnittliga höjden för anläggningen varierar från 2 till 3 fot, även om den kan nå en mogen höjd på 4 fötter under idealiska förhållanden.

Papegoja näbb

Papegoja näbb (Clianthus) producerar exotiska utseende röda eller vita blommor. I svala klimat, denna växt är en årlig och att växa som en vinstock istället för en buske. Det är en hotad växt i dess hemland Nya Zeeland. Odla denna växt i del skugga, befrukta det regelbundet och hålla jorden fuktig men inte blöt. Papegoja näbb odlas vanligtvis från frö, som kan ta upp till 10 veckor att gro, så start frön inomhus i början av januari. Papegoja näbb når en mogen höjd av 4 till 8 fot.

Supertunia ganska mycket Picasso

Supertunia, ganska mycket Picasso är en petunia som är idealisk för dem som gillar växter de är bekanta med men vill ha något ovanligt. Violet-lila blommorna är kantad i limegrönt. Kolibrier och fjärilar dras till denna lättskött växt. Supertunia, ganska mycket Picasso är torka och värme-tolerant när etablerat. Det kräver inte deadheading och kommer att blomma nonstop hela sommaren. Den är idealisk för behållare, där det kommer att spilla över kanterna, eller växer den som en kantlinje växt i trädgården.

Kangaroo tass

Kangaroo tass (Anigozanthus) har grasslike blad toppas av sammet som ser röda och gröna blommor. Anläggningen är blommig emblemet i Western Australia. Kangaroo tass växer bäst i väldränerad jord i full sol. Alltid vatten denna växt på rotnivå och deadhead eller ta bort de bleka blommorna. Kangaroo paw blommor från juli tills först falla frost. Så fröer av känguru tass inomhus 12 veckor innan förra våren frosten i ditt område. Kangaroo tass når en mogen höjd av 2 till 4 fot.