mynewspapers.net

Ovanlig skotska gåvor

Ovanlig skotska gåvor


Den skotska kulturen omfattar många traditioner i fråga om present-ger, och du kan hedra dessa traditioner genom att ge en gåva som kan anses utöver vanligt av amerikanska traditioner. Om du har en vän med skotska förfäder, eller du vet ett skotskt par som är gifta, kan du presentera dem med en skotsk gåva som kommer att Visa liknar något andra vänner kan ge.

Silver Spoon

En silversked har innebörden i den skotska kulturen och ges ofta till par som en bröllopsgåva. I den keltiska traditionen symboliserar en present av en silversked önskemål för att par att de aldrig gå hungrig. Överväga att ha en sked graverad med en speciell inskription på en minne store, kanske med det lyckliga paret namn och årsdagen datum och år av deras bröllop.

Tartan

Tartan är det rutiga mönstret används för traditionella skotska kiltar. Varje klan eller familj i Skottland har sin egen speciella tartan mönster, och det är en tankeväckande gest att upptäcka tartan som matchar din väns namn innan att ge honom en tartan objekt. Du hittar tartan objekt av olika slag, inte bara kiltar; klippböcker, halsdukar, filtar, väskor och tröjor i olika tartan mönster kan alla hittas på skotska specialitet butiker. För en tartan gåva som är mer utöver vanligt, överväga en tartan handduk set, rätter med en tartan print eller tartan hund tillbehör som en krage och koppel.

Luckenbooth

En luckenbooth är en liten skotska brosch tillverkad av silver som är tänkt för att ge lycka. BROSCH innehåller två sammanflätade hjärtan och ges normalt som en romantisk gåva. BROSCH kan vara slitna eller används under viktiga tider i en skotsk familjs liv, som under ett bröllop eller fästs röner nyfödda barnet. Du kan ha en luckenbooth brosch graverad med ett par initialer och ge som present på en brud eller baby shower.

Quaichs

En quaich är en typ av grunt dricksglas används traditionellt i Skottland för whisky. Koppen vanligtvis har två handtag och görs vanligtvis av trä, men det finns vissa versioner framställs av sten, tenn och silver. För en speciell gåva, köpa en silver quaich från en skotsk specialitet butik och ha quaich graverade med mottagarens namn eller initialer.

Sgian Dubh

En sgian dubh är en liten kniv med blad som enda kant, som bärs som en del av den traditionella kilt outfiten. Kniven är vanligtvis instoppad i toppen av bärarens slang så bara handtaget sticker ut och kan bäras antingen till vänster eller höger sida, beroende på vilken hand bäraren leder med. Du kan har bladet av en sgian dubh graverade, eller har läder handtaget på kniven broderad med en speciell inskrift för den ovanliga skotska gåvan.