mynewspapers.net

Ost växtskydd

Ost växtskydd


Ost växter (Monstera deliciosa) är populära växter med stora glansiga mörka bladen som trivs i svagt ljus. Medan de kan gärna växa upp stora träd i de humid områdena av USDA härdighet zoner 10 och 11, odlas de flesta ost växter i hemmet. De kallas också schweizerost växt eller frukt sallad plant. Ost växterna är härdiga och kräver inte mycket vattning, vilket gör dem perfekta för krukväxt ägare som glömmer att vattna sina växter regelbundet.

Lämnar

Ost anläggningen är infödda till mexikanska och centralamerikanska tropiska regnskogar, där de kryper upp andra träd. Som en ost fabrik mognar, ändra dess blad form; först de är hjärtformade men när de växer de utveckla hål som gå mot kanten av blad att skapa "fingrar." Bladen kan nå 12 inches i längd.

Frukt

I naturen, ost växter kan växa upp till 70 fot lång och producera frukt, men det är ovanligt att de gör detta som en krukväxt, om de odlas i en vinterträdgård där de varma förhållandena är liknande till deras naturliga miljö. Frukten kallas en ofta och kan växa 12 inches lång. Frukten, som är giftig tills fullt mogna, sägs smaka liknande ananas eller mango.

Planteringsjord

Ost plant är en woody skaft växt som klättrar andra växter. Placera en moss-stick, spaljé eller sockerrör i behållaren ger det något att klättra. Ost anläggning bör vara krukväxt i allrengöringsmedel krukväxt, med vissa kompost lagt till. En tung behållare bör användas, eftersom växten har en vana att välter när de får lång. Foder växten med en veckodos av krukväxt gödselmedel under sommaren för att hålla det friska.

Solljus och vattning

Låg till ljusa nivåer passar anläggningen ost. Placera den i ljusa för direkt solljus kan bränna bladen. Jorden får torka ut lite mellan vattningarna. Kontrollera att den övre 1 tum av marken är torr.

Luftfuktighet

Så länge inte är det placeras i direkt starkt solljus, bredvid radiatorer eller i utkast, kan en ost fabrik trivas i de flesta förhållanden och normala temperaturer i hemmet. Det gillar fuktighet och kommer att gynnas av en daglig dimma av vatten från en handhållen vattenspray.