mynewspapers.net

OSHA-standarderna för arbetsplatsen belysning

OSHA-standarderna för arbetsplatsen belysning


Skador på grund av dålig arbetsplats belysning hända ofta, och i en mängd olika arbetsplatser och situationer. Sjukdom som ansträngda ögon och svår huvudvärk tillskrivs också dålig eller fel belysning. Federala Occupational Safety and Health Administration (OSHA) har utvecklat belysning säkerhetsnormer.

Mäta ljus

Det är viktigt att mäta ljuset på en arbetsplats. En ljusmätare mäter ljusstyrkan i mul-ljus, och används för att avgöra behovet av belysning i olika områden och på olika jobb. En fot ljus mätning anser lumen i ljuset. Exempelvis skulle en ljusmätare Visa att det tar en 100 Watts glödlampa att mäta 140 fot ljus. OSHA: s kod för federala förordningar (CFR) 29, avsnitt 1926.56, innehåller ett diagram som hjälper till att tolka fot ljus makt att kraften i artificiellt ljus.

Bestämma belysning behov

Arbetsgivare eller personer som planerar en arbetsplats beaktar flera faktorer. Dessa inkluderar arten av arbete, arbetsmiljö, dag och natt belysning behov, och bländning eller reflexer på grund av andra lampor eller utomhus ljus. Riskfyllda situationer betraktas också. Arbetsplatsen utvärderas för faror och risker att bestämma där extra belysning behövs för att förebygga olyckor.

General arbetsplats belysning

Allmänbelysning kommer att bestämmas av byggnaden eller utrymme anställda kommer att arbeta i. Takbelysning kanske vad som behövs. Dock kan vissa områden behöver mer belysning än andra, på grund av avsaknaden av windows eller utanför ljuskällor. Allmänbelysning i en arbetsplats innehåller också tillgång belysning i trappor, korridorer eller små otänd rum. Allmänbelysning bör ge behövde ljus för att arbetstagarna skall kunna flytta runt på hela arbetsplatsen på ett säkert sätt.

Arbetsbelysning

Arbetsbelysning är ett mer koncentrerat ljus att hjälpa arbetstagare som utför sina arbeten säkert, och utan ansträngda ögon eller bländning. Arbetsbelysning kan behövas för en arbetstagare som sitter vid ett skrivbord, arbetar på en maskin eller fungerar i ett mindre rum utan naturliga eller andra ljuskällor.

Nödbelysning

Nödbelysning är obligatorisk, enligt OSHA-standarderna och kommer också att kontrolleras i en inspektion av en brand marskalk. Nödbelysning hjälpa arbetstagare lämna arbetsplatsen i en nödsituation. Arbetsområden, i korridorer och trapphus behövs för nödbelysning. Dessa ljus kommer på när strömmen går, och även när ett brandlarm aktiveras. Hanen bör också har belyst exit tecken och nöd-belysning för att ge säker ut ur en byggnad eller annan arbetsplats i en nödsituation.