mynewspapers.net

OSHA byggnadsställningar säkerhet

OSHA byggnadsställningar säkerhet


Occupational Safety and Health Administration (OSHA) kraven för byggnadsställningar säkerhet kommer från Code of Federal Regulations. Närmare bestämt beskrivs 29 CFR 1926.451 byggande, säkerhet och utbildningskrav för byggnadsställningar används på en byggarbetsplats. För att bistå arbetsgivare och anställda både, tryckt OSHA publikation 3150, byggnadsställning användning konstruktion, att konsolidera och förenkla förordningen.

Kapacitet

Varje byggnadsställning och byggnadsställning komponent är beräknat för en viss högsta vikt av tillverkaren. För att uppfylla OSHA säkerhetskrav, måste schavotten kunna stödja sin egen vikt plus minst fyra gånger den avsedda belastningen. Det är upp till arbetsgivaren att säkerställa väl fått ställningssystem som används.

Konstruktion

Byggnadsställningar plattformar är (områden) skyldiga att vara planked så fullständigt som möjligt. Största gapet mellan plankorna och skenor är 1 tum. Plattformen bör vara minst 18 inches bred, men om inte, skyddsräcken och hösten förebyggande utrustning skall användas.

Stöd kontra svävande

Stöds ställningar är plattformar på marken som stöds av ett system av ben, inlägg, tvärbjälkar och ramar. Några är på hjul och är rörliga. Dessa ställningar är skyldig att byggas lod och stagade för att förhindra rörelse. Om de är mer än 10 fot hög, skyddsräcken och falla krävs skydd redskap. Suspension ställningar har plattformarna svävande från ovan av linor, vanligtvis från taket. Det finns flera stilar av fjädring ställningar, mest vanligt är två-punkt (som en fönsterputsare byggnadsställning). Dessa ställningar skall knytas för att undvika vajande. All personal som arbetar på dessa ställningar skall bära hösten skydd redskap.

Krav för Access

För byggnadsställningar se hur en arbetstagare blir till plattformen. För en stöds byggnadsställning är utmätningsbara stegar, trappor och ramper tillåtna. Arbetstagare får inte klättra upp ramen för byggnadsställningen.

Fallskydd

Fallskydd inkluderar skyddsräcken och personliga hösten gripandet system. Personliga hösten gripandet system inkluderar selar och lifelines. LifeLines måste vara separat från byggnadsställningar stöd linjer (för att förhindra vajande) och avstängning linor (för upphängning typ byggnadsställning). Dessa lifelines bör säkras så att om byggnadsställningen faller, arbetarna kommer inte.

Utbildningskrav

Innan anställda kan få arbeta på en byggnadsställning, måste de utbildas av en person som är kvalificerad att identifiera och minska risker för ställningen används. Medarbetare deltar i montering, reparation eller underhåll av byggnadsställningar är krävs utbildning av en kvalificerad instruktör i de rätta förfarandena för dessa verksamheter.