mynewspapers.net

Ortodonti steg innan hängslen

Ortodonti steg innan hängslen


I jakten på den "perfekta leenden", cirka 4 miljoner människor vid varje given tidpunkt i Förenta staterna bär hängslen, 25 procent av dem som vuxna. Under åren har har tandställning utvecklats från varje enskild tand att vara insvept i metall, till en limmad på fixtur på tänder, att en klar plast "aligner facket." Trots tekniska framsteg, kan tand korrigering pågå från 1 till 5 år. De mer allvarliga de kosmetiska problem med leende, krävs de mer steg för korrigering. Steg före tandställning är unika för varje individ och inte alla behövs.

Samråd

Den första etappen består av en fullständig bedömning av en ortodontist. Hela käken blir röntgad, vilket resulterar i en panoramautsikt, och fotografier är tagna i olika vinklar för visuella referenser. Ortodontist skapar en 3D-modell av din jaws genom att skapa en mögel från tänderna. Detta innebär att beklädnaden tänderna med en mjuk kitt som skapar ett intryck när det härdar. Ortodontist tar all information och utvärderar relationerna mellan varje tand till varandra och att käkarna och tandkött och typ av "bita" du har, och sedan bestämmer en behandlingsplan för att rätta till problemen.

Tandutdragning

Många människor får tandställning för att korrigera oattraktiva överbefolkningen av tänderna ses ofta som överlappar och vridna tänder. Detta kan bero på stora tänder, tillväxt av extra tänder, små käkar eller traumatiska skador och dåliga vanor. Utan utrymme, kommer att hängslen kunna korrigera och flytta tänderna. Tand extraktioner är oftast utförs av en vanlig tandläkare och ta en timme eller mindre att slutföra. Tid ges innan vi går vidare till nästa steg för att tandköttet att läka. De som inte har en tand som trängs problem kommer inte att behöva gå igenom dessa steg.

Distanser

Distanser (ibland kallad avgränsare) är små plastringar eller fjädrar som infogas mellan tänderna, vanligtvis mellan de baksida kindtänderna, att skapa utrymme för att släppa metal-banden runt dem. Dessa distanser är kvar i en vecka och kan vara obekväma för vissa människor.

Huvudbonader

Huvudbonader finns i olika typer, bland annat livmoderhalscancer huvudbonader, hög-pull huvudbonader och omvänd huvudbonader. Två första används för att behandla overbites (när tänderna i överkäken sträcker sig längre än underkäken). Den senare används för att korrigera underbites (när tänderna i underkäken stå längre fram än överkäken). Extraorala apparaten kan användas medan patienten bär tandställning eller förhand. Enheten kommer att flytta tänder och korrigera bettet genom den tillämpade trycket av en flyttbar metallbit som ansluter med metall band runt kindtänderna som användes efter distanserna. Huvudbonader är ofta sliten från 10 till 16 timmar om dagen, oftast på natten, för upp till 16 månader.

Hängslen utnämning

Det rekommenderas att tänderna professionellt rengöras innan du får din hängslen, även om ortodontist kommer att använda sitt eget rengöringsmedel för att se till att det finns inget skräp på tänderna som skulle hålla bindningmedlet fastnar på ytan. Ibland kan vara bleka tänder innan limning hängslen för tänderna också.