mynewspapers.net

Örter och vitaminer för att ta

Örter och vitaminer för att ta


Örter och vitaminer kan komplettera näringsämnen du får från mat till hjälpa du bibehålla optimal hälsa. De bidrar till att avvärja sjukdom, förhindra bakteriella och virala infektioner och hålla gifter från att skada dina ben, organ, bindväv och muskler. Vissa örter och vitaminer kan också förhindra att fria radikaler, vilket minskar din risk att utveckla cancertumörer.

C-vitamin

Även om C-vitamin är tillgänglig från födokällor som apelsiner, spenat, jordgubbar, ananas och avokado, kan du behöva ta C-vitamin tillskott, särskilt om du inte konsumera frukt och grönsaker. C-vitamin kan öka immunsystemets funktion, skydda dig mot infektion och avvärja sjukdomar som influensa och vanlig förkylning. Det är också en antioxidant, vilket kan förhindra vävnadsskador orsakade av fria radikaler, enligt Phyllis Balch, författare till "Recept för näringsmässiga Healing." C-vitamin kan också bidra till att minska stress.

Vitlök

Vitlök har en lång historia av användning i örtmedicin--det användes av gamla egyptierna mer än 5.000 år sedan som en immunsystemet booster. Denna ört erbjuder antibiotika fördelar, att hjälpa din kropp att förstöra svampar, bakterier och virus som kan orsaka ohälsa och sjukdom, enligt Michael Castleman, författare till "De nya helande örterna." De kemiska föreningarna i vitlök kan sänka "onda" kolesterolet, att förebygga arteriell blockeringar och minska din risk för hjärtinfarkt och stroke. Det kan också reglera blodsockernivåerna, vilket är viktigt för att förebygga och hantera diabetes. Prata med din läkare innan du tar vitlök--det kan störa koagulering av blod.

E-vitamin

E-vitamin främjar normal blodkoagulation, vilket bidrar till att minska blödningar från huden sår och magsår. Det är nödvändigt för korrekt blodcirkulationen, som optimerar leverans av mineraler, vitaminer och syre till cellerna i dina ben, muskler och organ. E-vitamin hjälper också för att reparera huden vävnad genom att stimulera produktionen av kollagen, vilket kan minska ärrbildning, enligt Balch. Som vitamin C är vitamin E också en potent antioxidant. Detta vitamin finns i en mängd olika livsmedel, såsom ägg, brunt ris, grönkål och spenat; dock om du starkt beroende av kött och bearbetade livsmedel, kan du behöva öka din E-vitamin intag med kosttillskott.

Ingefära

Ingefära är en ört som har använts av kinesiska healers i mer än 3000 år för att förhindra illamående. Kinesiska sjöfolk åt färsk ingefära för att minska effekterna av åksjuka, enligt Castleman. Ingefära kan dock också ge andra viktiga hälsofördelar. Ingefära innehåller kemikalier som har anti-inflammatoriska effekter, som kan lindra smärta från artrit och stukningar. Dessa kemikalier kan också hjälpa till att förstöra influensaviruset, samt de som orsakar vanlig förkylning. Som vitlök, kan ingefära också förhindra hjärtsjukdomar genom att sänka "dåliga" kolesterolet i blodet. Kontrollera med din läkare om du planerar att använda färsk ingefära eller kosttillskott som innehåller denna ört - ingefära kan öka risken för halsbränna.