mynewspapers.net

Örter och kryddor att använda med Turkiet

Örter och kryddor att använda med Turkiet


Fett- och proteinrika, Turkiet är en frisk och lätt att anpassa mat. Det är också en bra källa av zink, järn, kalium och B-vitaminer. Tillsammans med friska näringsegenskaper av Turkiet finns det humör-öka effekten av tryptofan i kalkonkött, redovisning av efter jul dagen måltid dåsighet. Smak av denna magert kött är inte stark, gör det ett mångsidigt urval som förrätt, eftersom många olika kombinationer av ört och krydda förbättra Turkiets mild smak betydligt.

Traditionella Turkiet middagar

Den klassiska kombinationen av Turkiet, örter och kryddor innebär vanligtvis peppar, timjan, rosmarin, mejram, lagerblad, sommaren salta och oregano. Denna traditionella kombination är ibland utvidgas till att omfatta sage, Dragon, basilika och citronmeliss. Även om torkade örter arbete bra för matlagning Turkiet, kommer att med färsk tärnad örter göra en verklig skillnad till färdig produkt. Brenda Hyde, författare för gamla hederliga Living, erbjuder en grundläggande Turkiet ört och krydda recept med 1 msk torkad timjan, 1 msk torkad mejram, 2 tsk torkad rosmarin och 1 tsk torkad salvia. En fin variant på detta recept kan vara att ta en tesked citron verbena eller citron basilika.

Etniska Turkiet måltider

Turkiet-baserade middagar behöver inte vara den traditionellt rostade, marinerade hela Turkiet, serveras med fyllning och grönsaker på sidan. Det lämpar sig väl för ett antal olika rätter med exotiska ört och krydda konfigurationer. Turkiet kan användas med stor framgång i mexikanska rätter som Turkiet mole, där hot chili är ihopkopplade med en kombination av örter och kryddor som ofta innehåller koriander, kryddnejlika, pepparkorn, sesamfrön och mörk choklad. För indonesiska matälskare, skulle en jordnöt-baserade kalkon satay sannolikt innehålla en blandning av vitlök och ingefära (och, ibland, citrongräs), tillsammans med Chili peppar och curry. En ryktade Turkiet kofta är ett underbart exempel på Turkiet-baserade indiska fare. Turkiet kofta eller "köttbullar" är allmänt kryddade med cayennepeppar, garam masala, ingefära och vitlök. Ryktade sås serveras med kofta ingår även vitlök, ingefära, cayenne och garam masala, men även spiskummin och koriander.

Med hjälp av ört och krydda gnuggar

En kött eller fågel gnugga är en torr ört och krydda kombination som används för att pälsen och smak kött före tillagning. Tillämpa en rub blandning till Turkiet kan vara milt problematiskt, eftersom Turkiet har en tendens att vara fuktig, ofta orsakar flera av torra örten och krydda blandningen att hålla sig till dina händer än Turkiet självt. Två alternativ till gnugga ört och krydda blandningen in i Turkiet för hand bevattning en jämn mängd gnugga hela Turkiet innan låta det marinera i kylskåp, eller att placera Turkiet i en stor, stark plastpåse med kryddorna och skaka för att bestryka den.