mynewspapers.net

Örter för lever hälsa

Örter för lever hälsa


Levern är ett viktigt organ i kroppen, ligger under högra revbenen. Det lever hjälper stödet i matsmältningen och absorption av näringsämnen. Den renar och filtrerar blodet genom att eliminera giftiga ämnen. Levertoxicitet eller kronisk leversjukdom kan uppstå från en mängd olika faktorer, bland annat felaktig kost, exponering för vissa kemikalier eller gifter, eller kroniska sjukdomar som diabetes. Oavsett orsaken finns det en mängd örter tillgängliga för att hjälpa stödja lever hälsa. Dessa örter kan dessutom användas som en del av en regelbunden detox-programmet för att skydda levern innan problem uppstå.

Silymarin

Silymarin är en flavonoid som utvinns ur mjölk tistel växten (Silybum marianum). Silymarins helande egenskaper inkluderar möjligheten att främja regenerering av levern, att minska inflammation, och att öka proteinsyntesen. Silymarin är idealisk för människor som har kronisk leversjukdom eller för dem som har exponerats för toxiner eller gifter. Silymarin hjälper också omvända leverskada orsakad av receptbelagt läkemedel använda. PubMed.gov anteckningar, "Silymarin har kliniska tillämpningar i alkoholhaltiga leversjukdomar, skrumplever, Amanita svamp förgiftning, viral hepatit, giftiga och drog inducerad leversjukdomar och i diabetespatienter." Silymarin, eller mjölk tistel, kommer i kapslar, vätskor och teer. Den rekommenderade dosen av mjölk tistel är i allmänhet 12 till 15 gram torkad ört, eller 200 till 400 mg silymarin per dag. men för leverskador som förknippas med alkohol, droger eller andra kemikalier, är den rekommenderade dosen 200 till 400 mg silymarin två till tre gånger per dag. Ta höga doser av silymarin kan orsaka en allergisk hudreaktion eller gastrointestinala besvär.

Maskros

Maskros (Taraxacum officinale) är en botaniska vilken innehåller antioxidanter som tannin, polysackarider, och karoten och vitamin A, C, D och B-komplex samt mineraler magnesium, zink och kalium. Maskros örten anses en lever tonic och detoxifyer. Det minskar inflammation och främjar vatten utsöndring. I 2008, Steven D. Ehrlich, N.M.D. från University of Maryland Medical Center noterade, kan "Dandelion användas för en rad olika tillstånd som kräver mild urindrivande behandling som dålig matsmältning, leversjukdomar och högt blodtryck." Källor till maskros inkluderar kapslar, extrakt eller teer som innehåller maskros rötter, blad eller blommor. Maskros blad kan också konsumeras i mat såsom sallader. Doseringen av maskros beror på källan. En typisk dosering av maskros rot är två till åtta gram, tre gånger dagligen. För maskros extrakt är dosen 250 mg tre till fyra gånger dagligen. Det är bäst att följa tillverkarens dosering eftersom styrkan av maskros i varje produkt kan variera. Biverkningar av att konsumera maskros är mycket sällsynta, men kan inkludera gastrointestinala besvär, särskilt halsbränna.

Kronärtskockor

Kronärtskockor är höga i fibrer, kalium och kalcium. Kronärtskocka head, roten och bladen innehåller flera aktiva anordningar som är viktiga för matsmältningen och för korrekt lever, njure och gallblåsa funktion. Kronärtskockor innehåller också phytonutrient cynarin, som finns i de grönaste delarna av anläggningen. Cynarin förbättrar leverfunktion och ökar lever förnyelse. Kronärtskockor konsumeras via kost mer än tillskott. Det är bäst att köpa ekologiska kronärtskockor för att eliminera exponering för bekämpningsmedel och kemikalier, som kan ha en negativ effekt på levern.

Ingefära

Även om ofta används som kök spice, Zingiber officinale eller ingefära, också hjälper till att skydda mot leverskada orsakad av exponering för toxiner eller gifter, särskilt alkoholbruk. Ingefära innehåller fibrer, aminosyror och mineraler. En 2004 studie i "Livsmedel och kemiska toxikologi" anteckningar "vattnet extrakt av timjan och ingefära har avgiftande och antioxidant effekt. Därför rekommenderas att använda dem för att undvika alkohol toxicitet." Ginger kosttillskott finns i pulver, olja och extrahera form. Doseringen av pulvriserad ingefära är 500 till 1000 mg två gånger per dag. Ingefära doseringen i form av eterisk olja är tre droppar tre gånger dagligen och ingefära extrakt är 100 mg tre gånger dagligen. Biverkningar i samband med ingefära konsumtion inkluderar hudutslag och mun irritation.