mynewspapers.net

Örter för katter med förstoppning

Örter för katter med förstoppning


Katter kan bli förstoppad, precis som människor. Din katt kan vara förstoppad om han inte gör avföring varje dag, har liten brun avföring som liknar småsten, stammar för att göra en avföring eller gråter när att göra en avföring. Förstoppning hos katter kan vara livshotande. För att förhindra att din katt blir förstoppad, se till att han får motion, vatten, fibrer, oljor och matsmältningsenzymer regelbundet. En hög kvalitet kost är nyckeln. Om din katt blivit förstoppad, finns det ett antal säkra och naturliga örter som kan behandla detta tillstånd. Tala med din veterinär innan ändra kattens kost eller administrerar någon medicin, naturliga eller på annat sätt.

HAL Elm Bark

HAL elm bark är även känd som Ulmus fulva eller Ulmacae. Det säljs i pulverform och kan läggas till våt kattmat. Smaken är relativt mild, så de flesta katter kommer att äta den. Det är mycket lugnande till foder i matsmältningssystemet.

Marshmallow Root

Marshmallow root är mycket effektiv och säker. Det är också känt som althaea officinalis. Marshmallow roten har använts för medicinska ändamål under många år. Det är en infödd i Europa, men det är nu odlas i USA. Den växer i fuktiga och saltlösning förlägger och är vanligt i full blom vid slutet av sommaren. Marshmallow root kommer vanligtvis i en kapsel. Bryt kapseln öppna och blanda med din katt våt mat att administrera denna ört.

Ingefära

Ingefära är även känd som Zingiber officinale. Ingefära har använts i asiatisk medicin i över 2500 år. Det stimulerar matsmältningen och fungerar som en anti-inflammatorisk agent för att stoppa smärtan av förstoppning. Ginger säljs vanligtvis i en kapsel. Bryta den kapsel öppen för att administrera det till din katt. Ingefära har en stark smak, så du kan behöva blanda med fiskolja och blanda i våt mat att få din katt att ta den.

Isabgol

Isabgol kallas även lör-Isabogol eller psyllium frön skal. Det är mycket lösliga fibrer som kommer från Plantago ovata frön. Det fungerar som en naturlig diuretikum. Isabgol blir en laxerande när det blandas med vatten. Det säljs som ett pulver, så blir det mycket lätt att blanda till din katt våt mat. Isabgol hjälper till att hålla avföringen mjuk och återfuktad. När du ger din katt isabgol, är det mycket viktigt att han dricker mycket vatten.

Kombination av Amalaki, Bhibitaki och Haritaki

Administrera örterna i denna kombination i lika delar. Blandningen kommer att fungera som en milt laxerande. Det kommer att hålla i utsöndringar tarmkanalen ren och göra regelbundna tarmrörelser. Den har en extra fördel att hjälpa bli av med infektioner som kan ha uppstått på grund av ohygieniska förhållanden i analkanalen. Dessa örter serveras oftast i kapslar. Break kapslarna öppna om du vill kombinera örter och blanda dem med din katt är blöt mat.