mynewspapers.net

Örter för att rengöra urinvägarna

Örter för att rengöra urinvägarna


Dina njurar, urinblåsa, urinrör och urinledarna bildar din urinvägarna, systemet med organ som samarbetar för att producera urin och ger dig möjlighet att utsöndra det från din kropp. Om och när bakterier in kroppen genom urinröret, kan de föröka sig inom din urinvägarna, orsakar en smärtsam infektion som kan bli allvarliga om de lämnas obehandlade. Medan du kan hålla din urinvägarna ren genom standard metoder hygien, vätskebalans och frekvent urinering, finns det också flera örter kan du upprätthålla en renare urinvägarna.

Marshmallow root

Marshmallow root är en ört som växer naturligt i södra Europeiska saltkärren. Det är en kraftfull uppmjukande medel, vilket innebär att det kan bilda ett skyddande lager som helande över slemhinnorna i din urinvägarna, liksom en uppmjukande, vilket innebär att det kan lindra och uppföda inflammerad och ohälsosamma vävnad. På grund av dessa egenskaper används det för att lindra smärtsamma symptomen av urinvägsinfektioner samt att hjälpa till att återställa och upprätthålla friska balanser av naturliga bakterier. Marshmallow root har också vätskedrivande egenskaper, bidrar till att spola orenheter ur urinvägarna genom att öka urinproduktion. Det är allmänt tillgängliga i pulverform, som kan användas till brant ett örtte som kan producera dessa förmåner. Marshmallow root kan också köpas som en flytande infusion eller växtbaserade kapsel.

Tranbär

Kanske kan den mest kända växtbaserade förebyggande för urinvägsinfektioner, tranbär och tranbärsjuice särskilt förbrukas för att hjälpa spola bakterier ur urinvägarna genom urinen. Även om tidigare trodde man att det tranbär urin hälsofördelar berodde på en förmåga att göra urinen surare och därför ogästvänlig för bakterier, citerar University of Maryland Medical Center nyare studier som visar att tranbär gör det svårt för bakterier att ansluta sig till väggarna i urinblåsan, urinröret och övriga urinvägar organ. Lossade bakterier kan lätt föras ut ur kroppen i urin strömmen. Detta är en förebyggande växtbaserade behandling, dock och inte en effektiv behandling för urinvägarna som redan har blivit smittade. För att skörda deras urin hälsofördelar, tranbär kan konsumeras hela, som juice eller som växtbaserade kapslar. Om du väljer juice, försöka hitta ren, 100 procent cranberry juice, som kan ganska syrlig smak och är inte alls lika vanligt som den sötare smak tranbärsjuice cocktail.

UVA ursi

UVA ursi, ibland kallad Mjölon, är en vintergrön buske som växer främst i skogar på hög höjd. Bladen på växten har använts för medicinska ändamål i århundraden och är en vanlig indianska medicin behandling för urinvägsinfektioner. Den naturligt förekommande kemikalier arbutin och hydrokinon ger uva ursi antibakteriella fördelar, och eftersom örten fungerar också som ett diuretikum, alla bakterier som inte är dödat kan passera genom urinen ström. UVA ursi kan också vara fördelaktigt för aktiva urinvägsinfektioner på grund av dess sammandragande egenskaper, som kan krympa inflammerade vävnader och minska smärta och känslighet. Den tyska federala institutet för läkemedel och medicintekniska produkter har godkänt örten för behandling av nedre urinvägsinfektioner, men du bör rådfråga en läkare innan du tar den. Doser som är alltför stor eller långvarig användning kan orsaka leverskador, enligt University of Maryland Medical Center, och det bör inte tas mer än fem på varandra följande dagar. UVA ursi blad finns i torkad form, som kan användas för att göra läkemedel örtte.