mynewspapers.net

Örter för att hålla bort getingarPlantera örter som stöter bort getingar och gula jackor kan vara svårt eftersom de äter små insekter som lever på de flesta växter och blommor. Eftersom getingar fungerar denna bra tjänst, har få växter utvecklat försvar eller motbjudande egenskaper till dessa flygande insekter. Vitlök och gräslök kommer att stöta bort deras huvudsakliga källa till mat, bladlöss, och trädgårdsmästare har ett par alternativ av örter att plantera som naturligtvis avskräcka getingar och gula jackor.

Citronella gräsCitronella gräs är en tropisk växt som växer till höjder av mer än 6 fot och den eteriska oljan från denna ört är en nödvändighet i nästan varje tillverkad myggmedel. Snabbt spridas över gårdar, växer nog av denna doftande ört kommer att avskräcka getingar från häckande i din gräsmatta eller på ditt hem.

Lemon grass

Örter för att hålla bort getingar


Denna naturliga insektsmedel är känd för dess rykte för tillbakadrivningen getingar, bin och myggor. Lättodlad i behållare eller hela en gräsmatta, erbjuder höga, smala bladen av citrongräs en skarp citron doft och smak som getingar tenderar att hålla sig borta från. Plantera en kantlinje runt ditt hem eller egendom att hålla getingar och andra flygande insekter borta.

Malört

Örter för att hålla bort getingar


Kanske är de mest välkända växtbaserade geting repellent malört, även känd som Artemisia. En väldoftande och attraktiva gränsen växt, malört har ett rykte för tillbakadrivningen många buggar, djur och andra skadedjur av gräsmattor och trädgårdar. Torkad malört lämnar arbete lika bra som färska växter, så du kan avvärja getingar och andra skadedjur hela året med denna behändiga ört.