mynewspapers.net

Örter för att avskräcka katter

Örter för att avskräcka katter


Utomhus katt misstag ofta trädgårdar för deras skräp låda. Du vill inte din grannes katt dra ut dina rosor eller göra hennes affärer i mitten av din tomatplantor. Lyckligtvis finns det flera örter som katter finner motbjudande. Om du planterar dessa runt kanten av din trädgård, katter kommer snabbt lära dig att beundra dina växter från ett avstånd.

Lavendel

Örter för att avskräcka katter


Lavendel är en ljus lila ört som växer i stjälkar liknar vete. Många människor använder lavendel för lugnande syfte. det tenderar att minska ångest och främja avslappning och sömn. Lavendel har samma lugnande verkan på katter som på människor--en katt som har varit utsatt för lavendel tenderar att krypa ner och ta en tupplur. Plantera lavendel på kanten av din trädgård kan initialt locka katter på grund av lukten, men de kommer att bli alltför avslappnad våga inuti.

Rue

Rue består av gula blad växer bort av tjocka stjälkar. Denna ört ser ut som en miniatyr träd. Katter avskyr lukten av rue, enligt "Trädgård växter att stöta bort katter" på gardenguides.com. Om du planterar rue längs kanterna av din trädgård, motverkar det katter från bege sig inuti. Om du inte vill att plantera rue, säger "Trädgård växter att stöta bort katter" att du kan åstadkomma en liknande effekt genom bevattning torkade rue blad längs trädgården.

Coleus Calin (Scaredy-Cat växt)

Coleus Calin är en hybrid anläggning som skapats av en Tysk forskare, enligt "Att hålla katter ur trädgården." Denna anläggning, även känd som scaredy-cat växten, motverkar starkt katter kommer in. Det växer blå blommor och luktar ungefär som snaps. Katter ogillar denna doft och kommer att undvika trädgårdar täckt med det. Plantera detta längs kanten av trädgården, omväxlande Coleus Calin växter och rue växter. Det enklaste sättet att få Coleus Calin är att beställa den från Tyskland online.