mynewspapers.net

Örten växter som kan vara krukväxt tillsammans

Örten växter som kan vara krukväxt tillsammans


Plantera örter hemma är ett bra sätt att spara på supermarket kostnader och för att se till att det finns alltid någon form av arom till hands när du lagar mat. Det är också en riktigt kreativ verksamhet, som inte kräver en massa hårt arbete och uppmärksamhet. Bästa med örter är att de växer mycket väl i krukor också, så inte att ha en trädgård betyder inte att gå miste om trädgårdsarbete roligt. Nyckeln till en framgångsrik krukväxter örtagård ligger i hur du gruppera dina örter tillsammans.

Planteringsjord för värme och ljusOm du väljer att plantera mer än en typ av ört tillsammans i samma kruka är det verkligen viktigt att se till att de alla kräver samma mängd solljus för att växa och att de alla har samma nivå av värme från solen alltför. Om du inte får denna rätt kommer vissa av örterna antingen torka ut och bränna från för mycket sol, eller vissnar och skrumpna på grund av en tydlig brist. Rosmarin, Oregano, mejram, salvia, Bay, lavendel och timjan alla trivs på torr och varma förhållanden, så blanda dessa sorter tillsammans är ett recept för framgång.

Planteringsjord för markfuktighetPå samma sätt trivs vissa örter när planteras i torr jord och andra måste vattnas regelbundet, även på vintern. Koriander, koriander, mynta och persilja behöver fuktig jord att växa lyckligt och det är bra att plantera dem i plast inlägg också för att förhindra att jorden torkar ut som det gör i terrakotta krukor. Basilika, gräslök, Dragon och Dill är de örter som behöver mycket fuktig jord för att överleva. Det är bra att vattna dem varje dag. Om bladen börjar vissna, måste de vattnas så snart som möjligt.

Planteringsjord inomhus

Örten växter som kan vara krukväxt tillsammans


Basilika, timjan och salvia finns tre olika typer av örter som växer perfekt tillsammans i samma kruka och de trivs utan problem som krukväxter, vilket är goda nyheter för matlagning älskare. Se till att du väljer en solig plats inomhus för dessa örter växa i, eftersom de behöver mycket ljus. Se till jorden jämnt fuktig när du första anläggningen örter och köpa en tillräckligt stor kruka för att rymma dem alla, eftersom de växer ganska snabbt. En pott som är bra för minst sju gallons kommer att räcka. Om bladen av dessa örter börjar sloka, Lägg en halv kopp vatten. Om inte, bara låta dem vara, eftersom för mycket vatten kan orsaka rötterna att kväva.

Planteringsjord för årstider och stil

Örten växter som kan vara krukväxt tillsammans


Inte bara potten örter tillsammans för odlingsförhållanden. Ta dig tid att vara kreativ och välja din örter att matcha din trädgård stil eller främja ett särskilt tema. Exempelvis kanske du vill ägna en del av din trädgård till ett medelhavstema. I detta fall kan du välja salvia, bay, oregano och rosmarin, som alla medelhavsörter och som växer bra ihop eftersom de kräver samma villkor. Du kan också överväga varierande din kryddväxter från vinter till sommar. Du kan fokusera på en koriander örtagård på sommaren och bay på vintern, som kan överleva även den kallaste av villkor och växa riktigt stora om du låter det.