mynewspapers.net

Orsakerna till tonåring våld: grupptryckMycket uppmärksammade fall av teen våld, som skolmorden eller mobbning som leder till självmord, är känslomässigt laddade ämnen med oklara orsaker. Forskare fortsätta att forska ursprung tonåring våld och vissa studier visar att grupptryck, som hänvisar till efterfrågan överensstämmer till gruppen normer och demonstrationer av lojalitet till gruppmedlemmar, kan vara en bidragande orsak.

Publik

Även om grupptryck inte är alltid negativt, kan det få ödesdigra konsekvenser när detta tryck leder till våld. När tonåringar agerar våldsamt, underblåser en publik ofta deras beteende. Om de utför för en liten grupp av vänner eller i en fullsatt skola Hall, kan elementet att bevakas spela in deras fientligt beteende. Enligt en juni 2003 är ABC News artikel "Grupptryck, Media bränsle ungdomsvåld," ungdomar mindre benägna att bete sig våldsamt när det finns ingen publik som är närvarande. I artikeln beskrivs en Rhode Island incident där en tonåring slog en ung man i ansiktet medan andra teen videofilmade det med en kamera. Psykologen Jay Reeve slutsatsen att grupp trycket kan åsidosätta sunt förnuft och tonåringar ofta ta deras ledtrådar för rätt och fel från andra tonåringar.

Informella sammankomster

En önskan att vara accepterad och gillade tvingar vissa tonåringar att delta i och agera ut våldsamma beteenden. Denna fråga är särskilt vanligt när tonåringar samlas informellt utan förälder tillsyn eller särskilda planer. En 2010 studie publicerad i tidskriften "Kriminologi" fann att grupper av ungdomar, även de som bodde i "bra" stadsdelar, var mer benägna att delta i våldsamma aktiviteter när deras sammankomster var ostrukturerade och utan tillsyn. Christopher Browning, medförfattare till studien, föreslog som föräldrar fokuserar på att bygga samhällen i deras bostadsområden så att alla delar i tillsynen av teen grupper.

Mobbning

Mobbning ofta spelar en roll i teen våld och tenderar att påverkas av grupptryck. När barnen vill passa in, får de delta i olika former av mobbning som kan inkludera verbala övergrepp, misshandel, sprida rykten och även cybermobbning, där de använder Internet för att skada andra. MSNBC rapporterade om ett 2011 Marysville, Washington, fall där två tonårstjejer fångades på video i en ond fysisk kamp. En av flickorna, age 13, hävdade att mobbning och tryck bidragit till hennes deltagande i kampen eftersom hon inte ville verkar se rädd eller som en bebis. Mobbning kan också lämna bestående effekter på de tonåringar som är mobbad. I vissa fall kan kan denna misshandel av sina kamrater leda till ett våldsamt utbrott senare.

Familj

Eftersom tonåringar ofta sårar i grupper, forskare har analyserat hur negativa grupptryck och mobbning kan undvikas. En 2005 studie publicerad i tidskriften "Socialpsykologi för utbildning" nämnde familj skyddande som inflytelserika faktorer i förekomsten av mobbning och trakasserier bland tonåringar. I synnerhet var tonåringar vars föräldrar var stödjande och auktoritära mindre benägna att trakassera eller vara offer än tonåringar vars föräldrar var i konflikt, som var mer benägna att trakassera eller bli mobbad.