mynewspapers.net

Orsakerna till gasugn luktar

Orsakerna till gasugn luktar


Om din gasugn är avger en obehaglig lukt, ett antal olika saker kunde vara som orsakar problemet. Källan till lukten kan bero på flera faktorer, bland annat en ålder av ditt hem, placeringen av din ugn och ålder på ugnen själv.

Matrester

En av de vanligaste bovarna off ugn lukter är matrester. Medan ett objekt matlagning, en bit mat eller en sås spiller över på sidan av en behållare och orsakar din ugn att lukta. Om du inte använder din ugn ofta, börja maten ruttna inuti ugnen. Om en bränd lukt uppstår medan du lagar mat, är ugnen förmodligen bränna bort mat som har sjunkit.

Off-gasning

Om din gasugn var just installerat och det finns en kemisk lukt när du slår på den, orsakas Detta troligtvis av den apparaten off-gasningen. Ugnar, som andra apparater har ofta vissa kemiska rester fortfarande på dem. Många ugn instruktionsböcker berätta att starta upp din ugn och koka upp detta ämne innan du faktiskt använda ugnen. Öppna alla fönster i rummet för att hjälpa lukten försvinna.

Ugnen renare

Om din ugn avger en kemisk lukt, försöka komma ihåg senaste gången du använde ugnen renare. Det har varit de senaste, är detta mest sannolikt orsaken till lukten. Beroende på vilken typ av ugnen renare du använder, kan en rester kvar på insidan av ugnen. När du startar din ugnen igen, bränner återstoden bort, orsakar lukten.

Möss

Lukten av något ruttnande är aldrig trevligt, och det är ännu mindre så när det kommer från ugnen. Om din ugn börjar lukta som något som en gång levde ruttna i närheten, är det förmodligen dags att flytta din ugn och checka bakom det. På grund av värmen, möss vilja ofta göra sina hem bakom ugnar och en död mus kan börja brytas ner, orsakar lukten. Möss kan bajsa och kissa bakom din ugn, lämnar en obehaglig och ohygieniska lukt.

Gasläcka

Om du luktar någonsin gas runt din gasugn för mer än ett par sekunder, stänga av gasen till din ugn. Lukten av gas runt ugnen kan innebära att du har en gasläcka. Om du är bekant med gas frågor, kan du kontrollera linjen själv eller ring i en professionell. Om gas lukten uppstår endast i ett par sekunder när du tänder brännaren eller pilot, finns det sällan anledning att oroa sig eftersom detta är vanliga och förväntade.