mynewspapers.net

Orsakerna till en tonåring pojke brist på energi

Orsakerna till en tonåring pojke brist på energi


Brist på energi i teen pojkar kan bero på flera orsaker, bland annat som ett symptom på ett underliggande, mycket större problem som depression eller en ätstörning. Reglera din tonåring pojke sömnvanor och se till att han äter en näringsrik kost för optimal energi. Prata med honom om skolan och hans vänner som problem i något av dessa områden kan leda till stress och därför låg energi nivåer.

Ätstörning

Brist på energi kan vara ett tecken på ätstörningar som anorexia nervosa. Anorexi är när en person purposefully svälter för att gå ner i vikt, och är det vanligaste ätstörningar bland tonåringar, enligt oroliga tonåring 101. Förutom brist på energi inkluderar andra symtom på anorexi förnekande att han är undervikt, gå ner i vikt även om redan undervikt, besatthet med vad han äter, en besatthet av ser atletisk och knappt äta även om han säger att han aldrig hungrig.

Depression

Trötthet eller brist på energi kan vara ett symptom på depression hos en tonåring pojke, enligt hjälp Guide. Ibland agerar ut eller att vara på dåligt humör är normala, definieras depression som överväldigande sorg, förtvivlan och ilska på en regelbunden basis, som orsakar allvarliga skador för en tonåring pojke personlighet. Det kan också resultera i problem i skolan eller hemma, drogmissbruk och även självmord. Tecken på depression inkluderar blir återkallas från vänner och familj, förlust av intresse för verksamheten och känslor av irritation, fientlighet, ilska, hopplöshet och sorg.

Brist på sömn

En tonåring pojke kan känna sig trött hela tiden eftersom han är helt enkelt överbokade. Tonåringar med jobb ofta får mindre sömn och har lägre betyg än tonåring pojkar utan jobb, enligt "Tillbaka till skolan: friska sömnvanor" från Good Morning America. Ungdomar kräver åtta och en halv till nio och en halv timmars sömn per natt, och inkonsekvent säng gånger kan resultera i sömn och akademiska problem. Fritidsaktiviteter, sociala krav, läxor och tidig morgon klasser kan också resultera i brist på sömn och därför låg energi, enligt Mayo Clinic.

Andra orsaker

Andra, mindre vanliga potentiella orsaker till brist på energi i din tonåring pojke är sömnapné eller tillfälligt upphörande av andningen under sömn; droger och alkohol missbruk. fetma; Epstein - Barr virus; kroniskt trötthetssyndrom; lupus; bipolär sjukdom; Fatal familjär insomni; och traumatisk hjärnskada. Stress och ångest på grund av skolarbete, socialt tryck, aktivitet deltagande och deltid jobb kan också resultera i en brist på energi. Dålig kost är en annan orsak--se till att din tonåring är äta tillräckligt "bra kolhydrater" som frukt, grönsaker och fullkorn, vilket kommer att ge honom energi. Hela korn är också en bra källa till protein, som är nödvändig för energi och koncentration.