mynewspapers.net

Orsakerna till en svullen nedre ögonlocket

Orsakerna till en svullen nedre ögonlocket


Svullnad av det nedre ögonlocket är inget allvarligt i de flesta fall, även om det kan se ut som om det är och kan orsaka obehag. Om den lämnas obehandlad, svullnad vilja brukar läka på egen hand. I vissa fall kan dock kan en läkares ingrepp behövas. Det beror på orsaken till svullnad.

Allergi som orsak till svullen nedre ögonlocket

Allergier är en av de vanligaste orsakerna till svullnad i nedre ögonlocken. För kvinnor, kan vissa kosmetika orsaka allergiska reaktioner. I allmänhet kan allt från damm till sällskapsdjur allergener ge upphov till svullna ögonlock.

Rosa öga orsakar lägre ögonlocket svullnad

En annan vanlig sjukdom är konjunktivit, som är mer allmänt känd som rosa öga. Konjunktivit orsakad av bakterier och virus, och orsakar ögonlocken bli svullna och extremt kliande.

Passform orsak nedre ögonlocket svullnad

Talgkörtlar under ögonlocket kan ibland få inflammerade och kan orsaka en finne eller vagel. Detta orsakar ögonlocket sväller; den bakomliggande orsaken är en bakteriell infektion. Krämer kan hjälpa att bli av passform, men god hygien är avgörande för att stoppa smittan sprids.

Sinusinfektioner kan orsaka nedre ögonlocket svullnad

Bihålorna kan ibland få blockerat, orsakar ögonlocken att svälla. Denna inflammation orsakas av blockeringar i ögats tår kanaler. Lindra trycket på bihålorna genom kokning eller saltlösning sjunker oftast hjälper.

Chalazionen som orsak till svullen nedre ögonlocket

En chalazionen uppstår när ögat trumman blockeras och en sorts vagel framkallar i ögat-smörjning körtlar. En cysta eller bula bildar, oftast på nedre ögonlocket, även om det ibland kan verka på övre ögonlocket också. Detta orsakar svullnad, som är behandlingsbar med kalla kompresser.

Ögonlocksplastik som orsak till svullen nedre ögonlocket

Kirurgiska ingrepp såsom Ögonlocksplastik kan vara ansvarig för nedre ögonlocket svullnad. Operationen kan orsaka tår trummorna att bli blockerad, som orsakar inflammation i ögonlocket. Oftast, är detta bara en reaktion på kirurgi och svullnaden går ner i två till tre veckor.

Ögonlocket cellulit som orsak till svullen nedre ögonlocket

Ögonlocket cellulit är en form av ögonlocket bakterieinfektion som kan se ut som en tår duct infektion eller blockering, men det är faktiskt svårare och det sprider sig bakom ögat bana. Det kan börja med klåda och inflammation i det nedre ögonlocket före spridning, som kan vara oerhört smärtsamt. Omedelbar medicinsk behandling krävs.