mynewspapers.net

Orsakerna till en eye fästing

Orsakerna till en eye fästing


Det finns många saker som kan orsaka eller bidra till ögat fästingar eller ögonlocket ryckningar. Dessa kan vara enkla saker, till exempel för mycket koffein, trötthet, stress eller ångest, eller fästingar kan orsakas av en underliggande tillstånd. Det är viktigt att se en professionell om fästingar är svår eller förra längre än en vecka i taget.

Stress

Stress är en vanlig orsak till ögat fästingar, vilket gör dem visas för första gången eller att redan existerande öga fästingar mer allvarliga. Behandling av stress kan göras genom att ta lite tid att vila och koppla av. Detta kan innebära att få mer sömn på natten eller ta time out för träning eller massage.

Ansträngda ögon

Långvarig ögonansträngning kan bidra till ögat fästingar. Detta kan innebära långvarig läsande, eller stirrar på en dator eller TV för mycket hela dagen. Ge dina ögon en resten kan hjälpa till att lindra ansträngda ögon. Stänga av alla lampor i hemmet och bara ligga med ögonen stängde i några minuter. Försök att inte stirra på ljusa objekt för länge.

Koffein

Överkonsumtion av koffein kan vara en orsak till ögat fästingar. Även små mängder koffein kan leda till fästingar i koffein-känsliga individer. Om du känner att koffein orsakar din öga fästingar, prova att skära ned eller skära ut koffein helt ur kosten i minst en vecka. Om fästingar stopp, var koffein troligen orsaken.

Trötthet

Trötthet kan bidra kraftigt till ögat fästingar. Det är viktigt att få tillräcklig vila varje natt och avkoppling under hela dagen. Om du hittar trötthet orsakar din öga fästingar, försöka öka mängden sömn du får varje natt i en timme och tupplur under dagen när du har en möjlighet att.

Korneal skada

En korneal skada är skada på vävnaden som täcker ögat. Denna skada är en allvarligare orsak till ögat ryckningar. Orsaker av hornhinnan skador är att få objekt som damm i ögat, överanvändning av kontaktlinser, dåligt passande kontaktlinser, UV-strålningsexponering eller större trauma för ögat. Om en korneal skada misstänks, bör en läkare ses omedelbart att förhindra ytterligare skador på ögat. Andra tecken på att fästingen kan vara från en korneal skada är dimsyn, ögonsmärta, röda ögon och en svullna ögonlock.

Hypotyreos

Hypotyreoidism eller låg sköldkörtel, kan leda till en ryckningar i ögat. Detta villkor orsakas av fosterskador, strålbehandling, borttagning av sköldkörteln och vissa läkemedel, såsom litium och methimazole. Andra tecken på denna sjukdom inkluderar förstoppning, depression, trötthet, led-och muskel, viktökning och svaghet. Ögat ryckningar tillsammans med andra symtom bör alltid kontrolleras av en läkare för att utesluta sjukdomar såsom hypotyreos.