mynewspapers.net

Orsaker till smärta i nedre ryggen i kombination med smärta i benet

Orsaker till smärta i nedre ryggen i kombination med smärta i benet


Det finns flera skäl till varför någon kan lida med nedre ryggen smärta och kombinerade bensmärta, men de flesta drabbade lider av vanliga skäl. Av dessa skäl är artrit, skleros, viktminskning, graviditet och dålig hållning och allvarligare orsaker såsom cancer, infektioner, sprött skelettsjukdom och raster.

Ålder

När vi åldras, ändra våra ryggar. Vår muskel elasticitet minskar och spinal skivor förlorar sin stötdämpande förmåga som de minskar i vätska. Detta kan orsaka viss smärta vid lyft och motion, och slutligen kan utlösa en instängd nerv i ryggmärgen. Detta fångade nerv kan orsaka smärta i benet och kan orsaka smärta i nedre ryggen.

Ischias

Ischias orsakas oftast av en komprimerad eller fångade ländryggen eller sakrala nerv i ryggmärgen. Ischias kan också föras på av graviditeten: I dessa fall livmodern placerar tryck på ischiasnerven på grund av den extra vikten på barnet och mammans hållning ändras under de senare stadierna av graviditeten. Ischias själv kan ge en stickande känsla i benet eller foten samt smärta i nedre ryggen och relevanta ben. I de flesta fall är ischias vändbar med skonsam övningar och kroppshållning korrigering.

Osteosclerosis

Ben skleros, även känd som osteosclerosis, är en degenerativ sjukdom som orsakar tätheten av ett ben att ändra. Benet blir mer strukturerad och hårdare, ungefär som elfenben, och visar vitare än vanligt på en röntgenbild. Hårdare ben låter fördelaktigt, men istället omge kan skadas av den starkare ben. Delar av omgivande ben kan förlora små områden och blir sprött, medan andra ben får flyttas lite ur position. När detta sker inom ryggmärg, nerver kan också fastna eller har tryck som ställs på dem. Ben skleros i ryggraden kan resultera i ben smärtor samt smärta i nedre ryggen. En sjukgymnast kan vägleda en person som bor med ben skleros med bekväma utöva rutiner som bidrar till att hjälpa stärka omgivande muskel vävnader och justera ryggraden.

Vikt

Medan några mycket väl klara att vara överviktig kan det äventyra strukturella prestanda för hela kroppen, genom att spänna musklerna och placera för mycket tryck på benen. Utan regelbunden motion, kan en överviktig person uppleva återkommande nedre delen av ryggen och smärta i benet. Öva rörelser (valt av en läkare, sjukgymnast eller personlig tränare) kan stärka stödjande muskler i rygg och ben, och ger mer flexibilitet i rörelse för kroppen.

Degenerativa sjukdomar

Degenerativa sjukdomar som artrit och multipel skleros kan skada leder, ben och muskler i hela kroppen. Smärtor i rygg och ben kan härleda på grund av tryck på nerver i kroppen och benförlust också orsakar tryck. En dietplan som ordinerats av en specialist, och en regelbunden motion rutin under en läkares övervakning, kan hjälpa till att minimera långsiktiga och smärtsamma symptom på mest degenerativa sjukdomar.

Kroppshållning

Att upprätthålla en naturlig hållning och komma ihåg att bita alla muskler under midjan med jämna mellanrum kan hjälpa att förhindra smärta i nedre ryggen och bensmärta från inträffar eller upprepas. Med felaktig hållning får ryggraden inte rätt mängd av stöd från dig eller dina muskler under de flesta rörelser. Detta kan leda till felaktiga ben rörelse och långsiktiga strukturella ben förändringar och skador på spinal skivor, som kan orsaka benet och nedre ryggen smärta samt smärta i nacken och upp i den ryggen hela muskulös område.