mynewspapers.net

Orsaker till ont i lederna

Orsaker till ont i lederna


En öm gemensamt kan vara irriterande och oroande. Det kan begränsa din förmåga att delta i aktiviteter du gillar och kan störa din sömn. Våra leder, som förbinder våra ben, har flera delar som kan påverkas och kan orsaka smärta. Ibland, kan det ömma gemensamt orsaken är uppenbara - du lista ut din egen som banka knäet på en tabell orsakade smärtan. Andra orsaker är inte riktigt lika självklara och kräver medicinska tester för att diagnostisera.

Sjukdom

Att vara sjuk, bestämt med influensa, kan göra lederna känns öm och ömmande. Enligt National Institutes of Health är sjukdom som orsakar feber den vanligaste boven i dramat. OTC-läkemedel såsom acetylsalicylsyra eller acetaminophen kan hjälpa minska gemensamma smärta.

Skada

Ont i lederna kan också orsakas av skada. Det finns flera delar av det gemensamma som kan bli skadad, inklusive ben, muskler och senor som omger leden. Lederna har också vätskefyllda blåsor, kallade slemsäckar, som kan orsaka smärta om de är skadade eller spruckit. Vissa skador kan vara svårt att diagnostisera utan en x-ray eller annan typ av inre examen.

Överanvändning

Om du har tränat mer än vanligt, eller spelar en sport som kräver monotona rörelser (såsom lacrosse), vara lederna öm av överanvändning. Enligt National Institutes of Health, kan överanvändning leda till en vrickning av ligament kring ett gemensamt. Tillämpa kallt förpackningar för att minska svullnad och vilar gemensamt för flera dagar att minska smärta i samband med överanvändning.

Sjukdom

Vissa sjukdomar kan orsaka ledvärk. Artrit särskilt drabbar lederna och kan orsaka smärta och ömhet. De två vanligaste formerna av artrit är reumatoid artrit och artros. Reumatoid artrit är en autoimmun sjukdom och drabbar oftast samma lederna på båda sidor av kroppen. Enligt National Institutes of Health är artros mycket vanligt hos vuxna över 45 år. Den orsakas av normalt slitage på lederna samband med åldrande.

Varning

Några orsaker till ledvärk är allvarliga och kräver ett besök till läkare för diagnos och behandling. Om du har ont i lederna för mer än ett par dagar, bör du besöka din läkare för att lista ut orsaken.