mynewspapers.net

Orm mat alternativMest sällskapsdjur egendomsrätt vilja ormar utbildade att äta möss eller råttor som har redan dödats, frysta och färska tinade. Det är den säkraste och mest bekväma diet att bibehålla för en fångenskap orm. Vissa ormar vägrar emellertid att äta möss eller råttor från början, kanske eftersom de inte är en naturlig del av kosten. Andra ormar kan växa uttråkad av gnagare eller blir sjuk, som kräver alternativ.

Byte-doftande gnagare

Ormar som visar inget intresse i att äta gnagare kan ibland luras till att försöka en om det luktar som en olika byten, som ödla, t.ex. Dra nytta av en orm förlitande på lukten att identifiera offer. Välj ett byte som är en del av ormens naturliga kost, vare sig det är en orm, ödla, groddjur, fiskar eller vad. Ge en mus eller råtta doften av den naturliga bytesdjur genom att gnugga de gnagare päls med den naturliga bytesdjur eller något som luktar det--skjul reptil hud, fisk-tank vatten, etc. För optimalt resultat, frysa den naturliga bytesdjur (eller skjul hud, fiskevatten, etc.) och gnagare tillsammans för en dag eller två innan upptining och utfodring av doftande gnagare ormen. När en orm har utfodrats med några doftande gnagare, är det ofta möjligt att växla dem till icke-doftande gnagare.

Alternativa naturliga bytesdjur

Vissa ormar har specialiserat kost som inte innehåller gnagare. Liten kull ormar, skinkar, anoles eller andra ödlor kan fångas och matas till reptil-äta ormar. Fiskätande ormar, kan fisk vara köpt från bete butiker eller fiskodlingar eller samlas in från lokala dammar, vattendrag eller sjöar. Fiskfiléer kan ersättas med hel fisk ibland. Dock filéer ger inte komplett näring och rekommenderas inte för långvarig användning. Amfibie specialister kan ibland matas salamandrar köpt från bete butiker, men generellt grodor och paddor måste samlas vilda som företagsintern orm mat. Paddor och vissa salamandrar kan vara giftigt, så det är viktigt att säkerställa att en sällskapsdjur orm är anpassade för att hantera fysiologiskt gifter inom en given art. Strikt insektsätande ormar--som grov gröna ormar (Opheodrys aestivus) och wormsnakes (Carphophis spp.) --kan matas, syrsor, daggmaskar och nightcrawlers köpt från bete butiker och cricket gårdar.

Tillverkas "reptil korv"

Reptil "korvar" finns som är utformade för köttätande reptiler och sällskapsdjur egendomsrätt vem ogillar utfodra djur levande eller fryst bytesdjur. Korv--av förädlade nötkött, linfrö mill, kollagen och ett antal vitamin- och mineraltillskott--finns i fyra storlekar och köps fryst.

Pinky pumpar

Pinky pumpar är i princip stora sprutor som Paris nyfödda "pinky" möss och tvinga de kondenserade pinkies genom en slang till ormar magar. Enligt David och Tracey Barker--experter på orm avel och uppfödning, och ägare av Vida Preciosa International, Inc.--pinky pumpar används för att force-feed hatchling ormar som föredrar en ödla diet, men kommer att börja äta gnagare efter en initial tillväxt spurt. Pinky pumpar används också ibland att uppföda icke-utfodra ormar under längre perioder, men är främst avsedda för ormar som väger åtta till 20 gram.