mynewspapers.net

Orkidéer som Symbol i den kinesiska kulturen

Orkidéer som Symbol i den kinesiska kulturen


Kort sagt, om det är bra, associeras det med orkidén. Kinesisk kultur visningar blomman som en symbol för skönhet, förfining, fertilitet, dygd och moraliska karaktär. Och Konfucius gillade det också.

Namn

Orkidéer, känd i kinesiska som lan hua, är djupt vördade i kulturen, med en mängd positiva egenskaper tilldelats blomman. "Lan Hua finns till symbol för kärlek och skönhet, och står för doft och förfining," skriver Karl Alfred Speed Williams i "kinesiska symbolik och konst motiv."

Fertilitet

Orkidén är också en symbol för fruktbarhet och tros stimulera sannolikheten för ett par producerar flera avkommor. Lan hua fungerar därför, som en populär blomma på bröllop och baby duschar och som en gåva för blivande par. På grund av dess relevans för grace och skönhet, får blomman också presenteras som en enkel gillande av vänskap.

Konfucius

Den antika kinesiska filosofen Konfucius läggas till positiva symboliken bifogas orkidé, skriva av det som en "blomma av ädla karaktär," enligt The Asien Sentinel. Han menade att män av ädla karaktär bör Visa orkidén som inspirationskälla för kvalitet levande och strävar efter att släppa skönhet oavsett om de har krediterats med att göra så.