mynewspapers.net

Origami & kinesiska papper hantverk

Origami & kinesiska papper hantverk


Papper, uppfanns som vi känner den, av kinesiska 105 E.Kr. Sedan dess har har papper använts för dess utilitaristiska ändamål för registrering av uppgifter, samt att bli ett medium för konst och hantverk, som origami och kirigami. Som med alla konstform, har origami och kirigami utvecklats med tiden till att omfatta en mängd olika stilar.

Origami

Origami papper hantverk går tillbaka till första århundradet Kina. Traditionella origami omfattar modeller, såsom kranar, bollar och grodor. Modulära origami omfattar modeller av geometriska former. Geometriska origami, innehåller dock modeller som är veckad och delas upp i delar. Komplexa origami kännetecknas av djurfigurer, som insekter och människor. Gemensamma origami projekt för nybörjare omfattar objekt, till exempel kranar och pajaritas, som kan göras i färre än 20 veck.

Papper hantverk

En kinesiska lantern är en papper hantverk består av en ram, en overlay och ett ljus. Dessa lyktor är kända för sina fina framträdanden och används i firandet runt om i världen. Kinesiska papper klippa, även känd som kirigami, är praxis att skapa konstverk genom att klippa och vika papper. Några populära kirigami mönster inkluderar kedja Pappersdockor, cirkulär docka kedjor, snöflingor och papper blommor.