mynewspapers.net

Organisera hemmakontor filer med etiketter

Organisera hemmakontor filer med etiketter


Hemmakontor är en viktig arbetsyta som är nödvändigt för att hålla hushållet friktionsfritt. Detta är där mail är sorterad, räkningar betalas, tillstånd halk är signerade och viktiga papper är prydligt arkiverat bort för framtida referens. Hemmakontor är centrum för så många uppgifter att det snabbt kan bli rörigt och oorganiserade. Ett fungerande filsystem är ett bra sätt att hålla ständiga angrepp av pappersarbete kommer in i hemmet i ett snyggt och överskådligt system.

Instruktioner

• Dela in dina papper i kategorier. Om du har ett befintligt filsystem, omvärdera att se till att filen kategorier fortfarande fungerar för dig. Om systemet är alltför kladdigt, kan du vara bättre att tömma det och börja om från början.

• Utvärdera högen av papper du har för varje kategori. Om en lugg tornar upp sig över resten, dela den i mindre underkategorier. Om du har en hel del pappersarbete till fil, kan du hitta att allt faller i större kategorier med mindre underkategorier, som en "Skola" kategori med filer för individuella barn inom it.

• Namnge varje kategori av papper. Undvik långa titlar och hålla sig till kortfattade beskrivningar.

• Välj den bästa typen av filmapp för dina behov. Vanlig filmappar har en liten flik överst där klibbiga etiketterna kan fästas. Dessa kan lagras i en desktop-fil organisatör som kommer att hålla dem upprätt, som platta i ett fack eller en låda eller. Om du vill behålla dina mappar i ett dokumentskåp, måste hängande filmappar. Dessa har en wire frame överst med krokar som kommer att stödja dem i filen Kabinettets låda. Du kan också använda en kombination av dessa med hjälp av en hängande filmapp innehåller en stor kategori av objekt med flera standard filmappar inom det för mer detaljerad underkategorier.

• Skriva eller skriva ut titlarna för varje mapp på etiketter lämpligt att fliken för varje filmapp. För standard filmappar, Använd självhäftande etiketter som passa på fliken Utökad i mappen. Dessa kan köpas speciellt för användning med mappar och vanligtvis åtgärd 2/3 tum av 3-1/2 inches. Om dina filer utnyttja plasttapparna med bitar av papper inuti som etiketter, som de flesta hängande fil mappar gör, utskriftsrubriker på pappersetiketter som inte har en självhäftande sidan så de kan glida in i plast flikarna. De flesta flikar kommer med en uppsättning av dessa små pappersetiketter, men om du har förlagt din eller behovet av att skriva ut en ny uppsättning, du kan köpa dessa på alla kontor leverans butik eller göra din egen genom att skära en bit cardstock i små flikar.

• Tillämpa ett färgkodade system till dina filer om du har stora kategorier med flera filer i varje. Alla filer som hör till hemmet, elräkningar, kabel räkningar och kopior av hyresavtalet, kan till exempel vara blå, medan filerna som hör till barnen, som klassificerade papper, scheman, och rapporten kort, kan vara röda. Använd färgat mappar, färgat papper för etiketterna, eller en färgad penna (eller alla tre) när du skriver ut titlarna med detta system.