mynewspapers.net

Ordbehandling aktiviteter för högstadietSolid ordbehandlingsprogram kunskaper är avgörande i dagens värld, och inte bara för sekreterare och administrativa assistenter. Högskolestudenter behöver ordbehandlingsprogram färdigheter att ta ordentlig anteckningar, medan upptagen chefer behöver dessa kunskaper att komponera polerad och professionella e-post, rapporter och skrivelser. Middle school lärare kan ge sina elever ett försprång med några kreativa ordbehandlingsprogram aktiviteter.

Adressetiketter

Skapa adressetiketter är ett av de mest använda funktionerna i ordbehandlare programvara. Studenter kan skapa skräddarsydda etiketter för deras vänner och familjemedlemmar, eller de kan göra en uppsättning etiketter med namn och adresser som tillhandahålls av läraren. I Microsoft Word är etiketter funktionen tillgänglig via menyn "Verktyg". "Brev och utskick" och "Kuvert och etiketter", klicka på fliken "Etiketter" för att välja den rätta typen av etikett.

Standardbrev

Skapa standardbrev som inte ser ut som standardbrev är en viktig affär färdighet. Ordbehandlare programvara gör det enkelt att anpassa standardbrev genom att länka till namn, adresser och annan identifierande information lagras i databaser, kalkylblad och andra typer av dokument. Lärare kan ge en länk till en databas eller ett kalkylblad som innehåller en lista över namn och adresser och sedan be eleverna att skriva ett brev och infoga de namn och adresser med funktionen Koppla dokument. I Microsoft Word nås funktionen via menyn "Verktyg" genom att klicka på "Brev och utskick" och sedan "Koppla dokument". Andra ordbehandlingsprogram programpaket använda liknande kommandon.

Infoga bilder

Ett av kännetecknen för en bra ordbehandlingsprogram är möjligheten att integrera data från många olika källor. Till exempel kan Microsoft Word du infoga kodavsnitt kalkylblad, bilder, ClipArt och bilder. Införliva dessa element i ett brev eller annan handling är en utmärkt lärande övning för mitten elever. Lärare kan spara flera bilder till skolans datornätverk och låta studenterna att införliva dem i de handlingar de bygga.