mynewspapers.net

Orchard Mason Bee kapsling Box

Orchard Mason Bee kapsling Box


Mason biet (Osmia lignaria) är även känd som blå orchard biet dess förkärlek för frukt träd blommar och det faktum att det vanligtvis dyker upp från sitt bo på våren just när de blommorna visas. Mason bin är foglig och mycket viktiga pollinatörer. "Kapsling lådor" är inte riktigt lådor men bitar av trä med flera hål där bina lägger sina ägg.

Bina

Mason bin gör inte honung eftersom de inte överleva vintern och behöver inte maten, till skillnad från honungsbin. De är något mindre än honungsbin, och Hanarna är mindre än honorna men har större antenner. Mason bin är suddig och en djupblå färg. De häckar i befintliga hål i trä; De gräver inte hål så inte orsakar strukturella skador. Som tillhandahåller Bon håller dem ur hål i ett hus eller annan byggnad och ger också dessa nyttiga pollinatörer i trädgården där alla kan utnyttja deras närvaro.

Byggnad

Du kan bygga din egen mason bee Holk genom borrning 1/4 - 3/8-tums hål i en obehandlad furu eller Gran 2-av-4-tums eller 4-av-4-tums bit av trä. Lite brad-punkt är bäst, enligt Washington State University förlängning. En 2010 "Mother Earth News" artikel rekommenderar att göra hål så djupt så tjockt som trä.

Placering

Boet placeras någonstans skyddat från varma eftermiddagssolen och regn. I östra sidan hus takfoten är en lämplig plats, särskilt om fuktig jord är i närheten där bina kan samla lera. Ett bo kan också placeras i mer avlägsna platser, som på ett dött träd nära en ström med lera för bina att använda att plugga hålen boet och nära blommor för bina att äta.

Vård

Fågelholkar kräver minimal vård men borde steriliseras med några år för att förhindra parasit utveckling. När du är redo att sterilisera en Holk, placera den i en stor, mörk ruta och borra ett 1/2-tums hål i lock. Hålet kan i ljus att locka bina att gå ut, men inga bin kommer tillbaka till boet. Efter alla bina avgår, Blötlägg Holk i en 5 procent blekmedel lösning och överväga redrilling hålen.