mynewspapers.net

Öra kortklippt stilar för DobermannÖronen på Doberman Pinscher är naturligt långa och plumsa, och det är bara genom örat beskärning att den spetsiga, upprättstående öra profil som ofta förknippas med rasen uppnås. Örat beskärning är vanligt förekommande i USA, men det är förbjudet i Europeiska unionen. Det är också värt att notera att Dobermann med naturliga öron är tillåtna i utställningsringen. Det finns tre huvudtyper av örat beskärning som används för Dobermann.

Visa gröda

Visa grödan är en typ av öra beskärning som skapar en böjd silhuett och ger Dobermann längsta öronen. Detta innebär att när öronen är fullt utbildade, de blir mycket lång. Det är dock värt att notera att detta är en stil som tar lång tid att träna. Innan de bestämmer sig denna stil, tala med din veterinär för att diskutera hur lämpligt detta kan vara för valpen. Denna gröda är också känd som örnens vingar och kan kräva en andra operation för att få den perfekta formen och konformation.

Arbetande gröda

Denna odling ger Dobermann kortaste öronen, och det även känd som sällskapsdjur grödan eller militära grödan. Det tar inte lång tid att träna jämfört med andra typer av örat beskärning, och det är den vanligaste grödan sett bland icke-show djur. De öron som klipps till detta konformation är mycket kort och har en starkt triangulär form. Det är en typ av öra beskärning som kräver minst vård. Det ses ofta i säkerhet djur, där ägarna är orolig att inkräktare kan ta tag i hundens öron.

Medelstora gröda

En medellång gröda kombinerar egenskaper från både Visa grödan och arbetande grödan. Det är kortare än Visa skörd, men upprätthåller den Visa gröda böjda linjer. En medellång gröda tar inte så lång tid att träna som visar gröda, men det kräver mer engagemang och uthållighet än en arbetande gröda.