mynewspapers.net

Öra kortklippt stilar för boxare

Öra kortklippt stilar för boxare


Örat beskärning eller kosmetiska otoplastik, är en mindre operation som tar bort del av hundens öra för att skapa en upprätt och stylade kroppsställning. Beskärning är ofta praktiseras i raser som boxare, Doberman Pinscher, Miniatyr Pinschers, grop stuten, Grand Danois och Boston terrier. Förfarandet används för att få en blick av rasen standard.

Öra kortklippt förfarande

Oavsett ras är alla öra beskärning förfaranden liknande. Operationen utförs enligt lag endast av en legitimerad veterinär och utförs endast på valpar ålder 8 till 12 veckor. Under operation, mellan 1/3 och 1/8 av ear tas bort, och suturer placeras för att tvinga brosket i örat för att stå upprätt. Efter operationen är klar, hålls öronen i upprätt ställning med stygn, tejp och skum eller kartong stöder. Stygnen tas bort efter 7-10 dagar, men öronen måste förbli tejpade för omkring två månader för att bibehålla en upprätt utseende.

Syfte

Öra kortklippt anses rasen standard för många renrasiga hundar, inklusive Boxer, men renrasiga hundar behöver inte har beskurit öron enligt de normer för AKC. Beskärning kan också hjälpa till att eliminera potentiella hälsoproblem på grund av långa, diskett öron, som örat kvalster och infektioner.

Beskära stilar

Även om grödor bara ta bort en del av örat, är många olika stilar tillgängliga baserat på örat storlek, utseende och rasen. I boxare kvar 2/3 till 3/4 av örat efter beskärning operationen är klar. Eftersom boxare har små öron jämfört med större raser som Doberman och Grand Danois, trimmade öronen generellt kortare och mindre. Detta möjliggör en proportionerlig utseende och äventyrar inte i integritet av brosk. Dessa korta grödor benämns ibland som en "militär stil." Utöver standard grödor finns också Visa nedskärningar. Dessa nedskärningar förändra utseendet på kurvor och storleken på öronen och de flesta veterinärer kommer att inte utföra sådana förfaranden.

Risker

Öra kortklippt kirurgi innehåller många risker. Hundar är drogad under förfarandet, och reaktioner på anestesin kan orsaka komplikationer, inklusive död. Senaste veterinärmedicinska framstegen har gjort operationen säkrare, men som i människor, fattiga reaktioner fortfarande kan förekomma. Efter operationen är klar, kan dålig postoperativ vård orsaka smärta, blödning, förlust av eller både öron och missbildade brosk. Huvudargumentet mot beskärning är att det orsakar smärta för valpen, men av alla hundraser boxare är mycket smärta tolerant. Smärtstillande medel kan också förskrivas efter operationen.