mynewspapers.net

Omeprazol biverkningar

Omeprazol biverkningar


Omeprazol är det generiska namnet för varumärket drogen Prilosec. Medicineringen är föreskrivna för att behandla tillstånd som har att göra med matstrupen, magsäcken och tarmarna. Detta inkluderar gastro-oseophageal refluxsjukdom (GERD), H. pylori-infektioner och särskilt sår. Omeprazol arbetar för att minska mängden syra i en persons mage som leder till halsbränna. Prilosec kapslar är tillgängliga genom recept och tas upp till två gånger dagligen. Det finns också Prilosec OTC (over-the-counter), som är tillgänglig utan recept. Som fallet med de flesta mediciner finns det ett antal möjliga biverkningar som omeprazol kan orsaka.

Effekter

Vanliga biverkningar av omeprazol är: huvudvärk, upprörd eller smärta, yrsel, rygg ont i magen och diarré eller förstoppning.

Typer

Allvarliga biverkningar av omeprazol är osannolikt men inkludera: depression, ångest, ilska, vanföreställningar och påstår av förvirring.

Betydelse

Ett utbrott av huden såsom hudutslag, nässelfeber, klåda och svullnad kan vara symtom på en allergisk reaktion mot drogen.

Funktioner

Mindre vanliga biverkningar av omeprazol består av: förändringar i aptit, vikt växling, håravfall, sömnproblem, störningar i syn, anemi, vertigo, ringningar i öronen, förändringar i smak och uppkomsten av oförklarliga urinvägsinfektioner.

Överväganden

Individer som har läkemedel allergier och vissa redan existerande sjukdomstillstånd (såsom leversjukdom) är inte rekommenderat att ta medicinen.

Varning

Även om Prilosec OTC är tillgängliga utan manus från läkare, bör människor som upplever kronisk halsbränna, att ha problem med att svälja, återkommande bröstsmärtor, illamående eller kräkningar, dramatiska viktminskning och blod eller missfärgad avföring, söka hjälp av en läkare innan du använder Prilosec OTC.