mynewspapers.net

Om utfodring rosor kaffesump

Om utfodring rosor kaffesump


Utfodring rosor kaffesump är en traditionell metod för gödsling ros buskar och berika soil.Organic trädgårdsmästare ofta använda kaffesump i komposten och att klä smutsa i rose och blomma sängar.

Fakta

Det finns fyra sätt att mata dina rosor kaffesump. 1. använda kaffesump i din komposthög tillsammans med andra "gröna" köksavfall och sedan använda komposten för att klä jorden runt dina rosenbuskar. 2. Mata rosor kaffe direkt. En eller två gånger en säsong, strö över en kopp torkade, används kaffesump på jorden runt varje rosenbuske, sedan lätt gräva i. 3. Mix används kaffesump med vedaska. Använda tre delar kaffe grunder till en del aska. Var en till två veckor, arbete lätt en kopp kaffe-ash blandningen i jorden runt rosenbuskar. 4. blanda hälften pund används kaffesump med fem gallon vatten flytande gödselmedel. Använd att vattna din trädgård, inklusive rosor, en eller två gånger i månaden.

Fördelar

Kaffesump innehåller små mängder av kväve, som är en viktig ingrediens i de flesta kemiska vegetabilier. Roses njuta av jord som är neutral till sura. Om din jord är basiskt, sänks klä det med kaffesump pH-balansen. KAFFESUMP lätta jorden runt dina rosenbuskar, vilket gör det lättare för rötterna att växa. Ännu viktigare, de locka maskar och maskar lufta och lossa jorden så att dina rosor får mer syre och vatten. Slutligen, kaffesump kan bidra till att avskräcka några gemensamma trädgård skadedjur och bakterier.

Missuppfattningar

Trots många tror döda kaffesump inte trädgård sniglar som fest på rosor. Det finns inte tillräckligt koffein i trädgården. Dock kan besprutning rosor med utspädda kaffe avskräcka sniglar och andra skadedjur från mumsa på bladverket. Utfodra dina rosor kaffesump kommer att inte göra dina buskar ställa mer rosor eller växa större rosor. Utfodra dina rosor kaffesump eller vattna dem med kaffe kommer inte döda dina rosor.

Riskfaktorer

Använd inte kaffesump alltför ofta. Det kommer att göra marken för surt för dina rosor. Av samma anledning, Använd inte mer än 1 till 2 koppar kaffesump per rosenbuske. Om du använder kaffesump som kompost runt rosenbuskar, arbeta den lätt in i marken för att undvika att locka mögel och skadliga bakterier. När du använder kaffesump i kompost, blanda tre delar kaffesump en del "brun" material som torkade träd lämnar.

Effekter

Effekterna av utfodring rosor kaffesump är begränsade. De flesta trädgårds experter och plantskolor säga att kaffesump i foder till dina rosor inte gör dem växa snabbare eller öka storlek eller antal rosor på dina buskar. Det kan dock uppmuntra bladverk tillväxt och motverka vissa skadedjur.

Expert insikt

Om du har en massa rosor till foder, kan din lokala Starbucks hjälpa. Många Starbucks-butiker avsatt sina begagnade espresso arenor för lokala trädgårdsmästare. Allt du behöver göra är att be. Om du inte har ett Starbucks i närheten, kontrollera med din lokala kafé eller andra restauranger som serverar kaffe. Chansen finns, de ska vara glada att avsätta kaffesump att hjälpa dig.