mynewspapers.net

Om urinblåsan problem hos äldreDe flesta människor är blyg om diskuterar urinblåsa problem de upplever när de blir äldre. Äldre män och kvinnor kan ha urinblåsan problem som är mer vanligt för deras kön eller urinblåsan problem specifikt relaterade till åldrande. Urinblåsan problem hos äldre är vanligt och förtjänar en Läkarbesöket för att fastställa orsaken och, om möjligt, behandling.

Frekvent urinering

När människor åldras, är deras blåsa inte hålla så mycket urin som de gjorde när de var yngre. Detta kan leda till ett behov av att urinera oftare än i förflutnan. Frekvent urinering definieras som ett behov av att urinera mer än åtta gånger under vakna timmar.

Akut behov

En plötslig och brådskande behov av att urinera kan förekomma hos äldre på grund av försvagade muskler kontrollera urinblåsa och urinvägar. De flesta människor kan hålla upp till 2 koppar av vätska i deras blåsa, men detta belopp kan minska när vi åldras. Äldre människor är också mer benägna att uppleva ett brådskande behov av att kissa efter att ha druckit alkohol eller kaffe.

Inkontinens

Inkontinens är ett problem som särskilt drabbar äldre kvinnor som har fött tidigare. Musklerna runt urinblåsan är sträckt och försvagade under graviditeten och med åldrande. Vissa äldre kvinnor och män kan uppleva lindrig inkontinens när hostar, nyser eller skrattar. Dessa aktiviteter sätta extra press på blåsan.

Nocturi

Nocturi, behovet av att gå upp och kissa mer än två gånger i natt, är ett tillstånd som oftast drabbar äldre män. En förstorad prostata kan minska mängden vätska i urinblåsan kan innehålla och kan också sätta ytterligare press på urinblåsan, skapa behovet av att kissa oftare.

Infektioner

Om en äldre person plötsligt upplever inkontinens eller andra urinblåsan problem, kan han ha en urinblåsa eller urinvägarna infektion. Det finns enkla tester från en läkare för att ta reda på vilken typ av infektion som orsakar problemet och vilken behandling kommer att vara mest effektiva.