mynewspapers.net

Om underställTermounderkläder är kläder som håller en utomhus entusiasten bekväm och säker. Denna skyddskläder hjälper till att isolera kroppen genom att skapa ett litet utrymme luft närmast huden. Värmeunderkläder skapar en dubbel utrymme och därför extra värme. Läs vidare för de många fördelar, funktioner och typer av underställ som bidrar till säkrare och mer bekväm vinteraktiviteter.

Historia

Människor har skiktning deras kläder för så länge kläder har funnits. Naturligtvis används de första kulturerna alla naturliga fibrer som ull som används fortfarande idag tack vare sin utmärkta förmåga för att hålla värmen. Tyvärr absorberar mest naturliga fibrerna fukt mer än syntetiska. Bomull förlorar helt sin isolerande förmåga när det är vått. I 1940- och 1950-talet uppfanns hydrofoba tyger eller de som inte absorberar fukt som polypropylen och polyester. Flera märken av syntetiska underkläder utvecklades på 1990-talet och 2000-talet för specifika friluftsliv. Några av dessa inkluderar Capilene, Bergalene och Teckwick.

Funktion

I kyla, kan kroppen kämpar mot vind, snö, slask eller regn och ibland höjd. Nästa huden lagret eller underställ lager bör omfatta ett övre och nedre del. Huvudsyftet med detta lager är att veken bort fukt från huden och ger varm luft från din Isoler-mitten av lager att nå din kropp. Värmeunderkläder kan betyda skillnaden mellan hypotermi och en tillfredsställande resa.

Typer

Det finns naturliga och syntetiska underställ tyger. Ull, bomull och siden är naturliga lager och polypropylen, polyester och nylon är syntet. Det finns olika blandningar och tjocklekar av Värmeunderkläder beroende på varumärke och vilken säsong det är gjorda för. Till exempel ett tjock lager eller fuktspridande polypropen torkar snabbare i solen efter användning och absorberar kan mer värme medan en ljusare färgade och tunnare väva tyg bäras som andas sol och insekt skydd på en varm dag. De är gjorda av lätta till expeditionen vikt. Lätta nylon med några procent av spandex är ofta bärs av klättrare för lite extra värme bibehållen full rörelseomfång under en stigning.

Förebyggande/lösning

Bor torr är ett nummer ett bekymmer för bergsklättrare eller vintern tillbaka landet resenärer. Om använder underställ, överväga att få några som också transporterar bort fukt från kroppen så får du fortfarande kallt om våt. Aldrig bära bomull bas lager om att delta i alla utomhusaktiviteter. Termounderkläder för bomull är inte bra för mycket än ett extra lager medan cozying vid den öppna spisen hemma.

Fördelar

Klädd i ett lager under de isolerade mid-lagrarna och topp väderbeständig lager avslutar ett system som gör att människor kan gå ut i vintern vildmarken och göra det de älskar. Värmeunderkläder hjälper till att skydda mot de fyra sätten människor förlorar värme: ledning, konvektion, strålning och avdunstning. Människor att skidor, snöskor, vintern ryggsäck, is klättra eller bergsbestigare inte skulle gå så långt, klättra så högt eller bo lika mobil utan väsentliga termisk underkläder.