mynewspapers.net

Om trä svarv Supplies

Om trä svarv Supplies


Wood svarvar har funnits i väl mer än ett århundrade. I vissa regioner i världen som skogarna i Chiltern Hills i Storbritannien var gammaldags pole svarvar i bruk fram till 1950-talet. Idag finns det flera typer av svarvar används, främst skiljer sig i storlek av trä de vända; pen svarv, mini svarv och golvet svarv. Det finns många leveranser som behövs för att arbeta en träbit på en svarv och också många tillbehör som är valfria.

Fristående och bänk monterad svarvar

Det finns fristående svarvar och bänk monterad svarvar. De fristående svarvar är dyrare, varierar i storlek och tål stora mängder kraft när rag-bultad till betong. Bänk monterad svarvar är vad de flesta nybörjare bör sträva efter att köpa eller använda och varierar mycket i storlek. Dessa kan ha en snurra Spindelhuset, vilket innebär att den kan roteras och låsas till en position mellan 0 och 180 grader, eller en glidande Spindelhuset, vilket innebär att det kan vända en diameter upp till 18 inches av glidande Spindelhuset längs enkelsäng barer.

Nödvändiga förnödenheter

Om din svarv inte kommer redan med en innehåller grundläggande förnödenheter för alla svarv verktyg vila längre än 15 inches, enhet och dubbdockan centra (helst en roterande enhet centrum) och en 4-tums frontplåt. Woodturner Keith Rowley tyder på att ha en bra 2½ tum woodscrew chuck och en Jacobs chuck.

Extra tillbehör

Även dessa leveranser inte nödvändigt att vända en träbit, kan dessa påskynda och öka kvaliteten på trä-svarvning projekt. En kombination av olika chuckar, mätinstrument som bromsok, avdelare, linjaler och twist bitar och ett tråkigt kit för att borra långa hål i projekt som lampor. Det finns också massor av andra verktyg för specifika projekt som mätare, stämjärn, skrapor och stickstål för intrikata mönster.

Överväganden

Besluta om att köpa kol stål eller höghastighetståg stål leveranser är också något för den nya woodturner att överväga. Många anser att snabbstål vara den starkare av två eftersom det står upp till nötning och friktion, men det är också dyrare.

Expert insikt

Woodturner Keith Rowley i sin bok "Woodturning: A Foundation Course" antyder att en första uppsättning svarv verktyg bör bestå av följande: en 1 till 1¼ tum grovbearbetning-out mätare, ¼-tums parallella sära verktyg, 1-tums och ½-tums skeva stämjärn, ½-tums och 3/8-tums spindel mätare, 3/8-tums skål mätare, 1-tums torget-slutade skrapa, ¾-tums runda-näsa skrapan och en 1-tums dome skrapa. Rowley noterar också, "ett verktyg rack är viktigt så att verktyg kan bekvämt staplas, och förhindra att skära kanterna blir skadad."