mynewspapers.net

Om Telemarketing samtalslistor

Om Telemarketing samtalslistor


Presidentkampanjerna, konst finansiering organisationer och marknadsundersökningar företag använda telemarketing samtalslistor för att nå sina beskyddare hemma. Dessa listor har blivit omstridda under de senaste åren som konsumenter trötta av att få oönskade samtal hemma. Alla företagare som vill utnyttja samtalet prislistor för försäljning och forskningsändamål bör lära sig mer om för- och nackdelar av telemarketing. Federal Trade Commission och statliga advokater allmänna har satt upp riktlinjer för samtalslistor som kan begränsa fördelarna med business-to-consumer kontakt.

Funktion

Företag använda telemarketing samtalslistor i flera lager att eliminera kalla leads och rikta potentiella köpare. Det första samtalet från en telemarketing lista ger kunden representant att avgöra om kontaktinformation är korrekt och avgöra om konsumenterna är intresserade av ett företags produkt. Beroende på antalet positiva svar från en lista, får ett företag ta till listan två eller tre gånger innan du utforskar ytterligare alternativ. Ideella organisationer och politiska kampanjer via samtalslistor värva donationer och markera kommande evenemang.

Funktioner

Varje samtalslistans listan funktioner namn, telefonnummer och uppringnings information från tidigare undersökningar. Telemarketing har förnamn, sista namn samt hälsningsfraser ta varje kunder exakt. Avsnittet telefon nummer på en samtalslista har riktnummer, telefonnummer samt alternativa siffror för företagare. Stora företag hålla kundernas preferenser, tidigare order och ringer kommentarer i speciella sektioner att göra framtida interaktioner så ekologiskt som möjligt.

Överväganden

Skapandet av telemarketing samtalslistor kan inte slutföras utan att ta bort registranter på gör inte ringa folkbokföringen. Federal Trade Commission övervakar denna lista som tillåter konsumenter att förhindra deras hemtelefoner införandet på försäljning samtalslistor. Gör inte kalla registret gör att företag 31 dagar för att avstå samtal till registranter, tvinga företag att sammanställa nya listor varje månad. Företag måste också tänka på trenden från mark linjer till mobiltelefoner samtidigt skapa telemarketing samtalslistor. Medan samtalslistor ta hem och arbeta telefonnummer som är information till allmänheten, är det svårt att spåra mobiltelefonnummer utan att få information direkt från konsumenterna.

Effekter

En samtalslista för telemarketing kan bidra till att öka försäljningen, donationer och abonnemang när den används på rätt sätt. Företag som sålla ut kunder som inte är intresserad av deras produkter kan fokusera på motiverade köpare som inte har något som kallas hemma. Dessa listor kan konsumenterna att beställa prenumeration tidskrifter, datortillbehör och böcker inom några minuter utan att lämna sina hem. Dessa konsumenter kan vända snabbt på företag som använder telemarketing om riktar sig fel namn, ringa flera gånger och glömma tidigare orderinformation. Den resulterande motreaktion kan leda till ett dåligt rykte bland mål demografiska förhållanden, dåliga recensioner online och rättsliga åtgärder om samtalslistor inte återspeglar göra inte kalla registret.

Typer

Telemarketing samtalslistor kan delas upp i business-to-business (B2B) och business-to-consumer (B2C) kategorier. B2B samtal visar funktionsnamn och nummer för chefer, styrelseledamöter och företagare som arbetar i branscher som är kompatibla med produkter från den som ringer. Till exempel kommer en auto delar leverantör kalla ägare av bilhandlare och oberoende auto butiker för att snabbt nå beslutsfattare. B2C samtal listorna genereras från online fråga formulär, e-postlistor och köpa information, tillåter ett företag att nå köpare som är förtrogen med sina produkter.