mynewspapers.net

Om smidesjärn veranda inlägg

Om smidesjärn veranda inlägg


Smidesjärn veranda inlägg brukade vara några av de vanligaste funktionerna på bostäder över hela nationen. Även deras popularitet har minskat för vissa nybyggnation, är de fortfarande ute i äldre områden. Smidesjärn veranda inlägg är relativt billiga och erbjuda en mängd fördelar om de är kvar för att gå till potten. Sedan blir de ett eländigt fult.

Tidsram

Smidesjärn veranda inlägg är mindre vanligt idag, brukade de vara över hela stan. Äldre hus, byggt från 1920-talet genom 1970-talet, kommer ofta funktionen smidesjärn veranda inlägg. Nya ägarna inte alltid uppskattar dessa inlägg som de blivit klarat, rostiga och ger hemmet en daterad titta.

Funktioner

En av glädjeämnen av smidesjärn är dess förmåga att svetsas in i intrikata mönster. Medan några smidesjärn veranda inlägg kan bestå av en enda svart bar, kommer att andra ha några stil. Inlägg kan har en ram av tunn järn utsmyckade med layouter som rullar, fleur de lis, kronblad och vinstockar.

Storlek

Smidesjärn veranda inlägg är oftast minst 7 fot lång eller mer, beroende på höjden på verandan. Deras bredd och konfiguration kan variera från en enda iron bar ca 1 tum bred för att en hörnstolpe med detaljer som kan mäta flera inches. De är också mycket tunga. En medelstor post kan lätt väga minst 45,4 kg.

Överväganden

Inlägg som har blivit rostiga är inte så svårt att renovera. Ren tjänsterna med varmt vatten från tvål och en styv svamp. Försiktigt gnugga bort rost med fine-grain sandpapper. Tvätta igen och torka med en mjuk trasa. När helt torr, tillämpa en färg primer för att måla pinnar till järn och följer det med en skyddande utomhusfärg som görs för att skydda externa objekt.

Förebyggande/lösning

Att på lämpligt sätt upprätthålla smidesjärn veranda inlägg är alltid lättare än helt renovering som har rostiga. Underhåll består av försiktigt tvätta inlägg regelbundet, särskilt efter en storm eller förhållanden som sparka upp en massa skräp. Se till att ordentligt torka inlägg med en mjuk trasa. Plats kontroll för rost och plats korrigera rost med sandpapper och en fräsch päls av primer och färg kommer snabbt quash långsiktiga problem.

Varning

Sedan smidesjärn veranda inlägg är robust och relativt billig, åtminstone jämfört med några andra alternativ, kan de vara ett automatiskt val för någon som renovering verandan. Detta är bara bra och dandy om föreningen husägare eller andra ledningsorgan tillåter det. Vissa platser, särskilt historiska distrikt, kan rynka pannan på smidesjärn veranda inlägg och förbjuder husägare att använda dem helt och hållet.