mynewspapers.net

Om skinka radiofrekvenser

Om skinka radiofrekvenser


Även i en ålder av Internet och enkel, modern telekommunikation, amatörradio har dess entusiaster och är fortfarande lever och mår bra. Vad exakt ham radio är, vad den kan göra och hur det fungerar inte mycket väl också förstås; många tycker det är en glorifierad version av CB-radio. I tekniska termer, det är mycket långt ifrån något liknande CB och mycket av anledningen ligger i utrustningen och de radiofrekvenser som det fungerar på.

Vad är Ham Radio?

Amatörradio är en Amatörradio som blandar element av att vara en hobby och ett nätverk. Skinka radiooperatören bedriva enkelriktad sändningar och tvåvägskommunikation med en potentiellt världsomfattande publik. "Amatör" betyder i denna bemärkelse ideella, på samma sätt att "amatöridrottare" OS inte är "professionell." Många skinka radiooperatören tekniska kompetens är faktiskt mycket väl utvecklad.

Frekvens styrning

Bandet frekvenstilldelning för amatörradio regleras av International Telecommunications Union (ITU). ITU är en ärevördig världsorganisation, grundades 1865 och ställning som den näst äldsta internationella organisationen fortfarande är i drift. Dess huvudsakliga uppgifter är internationell standardisering och internationella fördelningen av radiospektrum. Det fungerar under överinseende av FN.

MF användning

Medium frekvens (MF) går mellan 1 800 och 2 000 kHz. Med detta band vanligtvis kräver två separata antenner--en för mottagande och en för sändande-- och även då det fungerar väl bara på natten. Det är fortfarande bullrig, även med alla dessa krav. Men kanske på grund av dess svårigheter, MF är inte mycket populära, mindre trångt och anses vara något av en "Gentlemens band."

Allmänna HF Använd

De flesta amatörradio operatörer fungerar i intervallet 3 500-4 000 kHz, vilket gör detta band något som internationella ham radio gemenskapens motsvarighet till CB-radio. I USA, Storbritannien, Norge, Island och några andra länder, frekvenser runt 5 000 kHz finns också, men dessa regleras av kanal-format.

Specialiserade HF användning

Frekvenser mellan 7.000 och 29,700 kHz finns också ibland att skinka radiooperatören i vissa områden, men dessa band är gemensamma med icke-amatör operatörer och omfattas av särskilda restriktioner--om de är tillgängliga på alla. Till exempel 7.000 till 7 300 kHz är mycket populärt på grund av dess utmärkta natt radiosände vinkar spridningsuppgift och klarar även av medium-range sänder under dagen. Av den anledningen att bandet är vanligtvis domineras av kommersiella programföretag, och bara längst ner på bandet är vanligtvis tillgänglig för amatörradio. 10.100 till 10,150 kHz används huvudsakligen för morsekod och dataöverföringar, med röst använder olagligt i många länder.