mynewspapers.net

Om nattliga epilepsi

Om nattliga epilepsi


Nattliga epilepsi är en sjukdom där patienten får symtom av beslag på natten, oftast när de sover. Dessa anfall är vanligtvis tonic-kloniska kramper, där patienten kan falla i en djup sömn eller förlorar medvetandet omedelbart efter deras beslag. Nattliga kramper är hanterbara med medicinering, tillräcklig vila och en bra kost. Det är inte utöver vanligt för människor som upplever nattliga anfall för att vara mycket trött under dagen, speciellt dagen efter att de har haft ett anfall. Om du känner att du har stötar vaken mitt i natten och tror att du kan har upplevat ett beslag, se en läkare så snart som möjligt.

Identifiering

Om du upplever nattliga anfall, se en läkare. Läkaren kommer att ge dig flera tester, inklusive ett elektroencefalogram test för att mäta hjärnans elektriska aktivitet. Ett elektroencefalogram test är det premiär testet för att diagnostisera epilepsi. Om du upplever kramper under dagen, finns det en chans du också uppleva dem när du sover. Det är ovanligt att uppleva anfall bara medan du sover, men se en läkare om du tror att du upplever kramper nattetid för att få testas för epilepsi.

Typer

Patienter som lider med nattliga epilepsi kan uppleva anfall precis som de är vakna upp eller höger innan de vaknar. Om du har denna typ av beslag, kallas ditt tillstånd "uppvaknande grand mal epilepsi." Patienten kommer att uppleva putsande-tonic anfall flera minuter innan de vakna från viloläge eller en tupplur, eller bara som de är vakna. Patienter som upplever kramper som inträffar under sömnen och inte vid en period av vakna diagnosen oftast frontalloben epilepsi. Frontalloben anfall hända nästan uteslutande medan patienten är sover och sista flera minuter.

Effekter

Effekterna av beslag medan du sover är på flera sätt, mindre farliga än beslag medan vaken. Eftersom patienten kommer att vara i sängen medan natten anfall inträffar, är det mindre sannolikt att personen kommer att skada sig själv när beslag börjar. Det är mycket mindre farligt att ligga medan du upplever ett beslag än att stå. Natt anfall i stället för dagen beslag kommer att ha en effekt på kroppens REM-sömn. Om kroppen ett beslag mitt i natten, kroppen kommer vara abrupt av REM-sömn och börja i början av sömncykel igen. Detta kan orsaka patienten att känna sig mycket trött på dagarna efter episoder av nattliga epilepsi.

Tidsram

Beslagen generellt bara varar några minuter, och efter ett anfall, en patient kan oftast fungera normalt i 10 eller 15 minuter. Dock leder anfall till en känsla av allmän sjukdomskänsla på vissa patienter i flera dagar efter avsnittet. Nattliga epileptiker kan uppleva störningar i REM-sömn inte bara natten av deras beslag, men de närmaste följande nätterna också. Att få en massa resten är viktigt för att säkerställa en snabb återhämtning efter att ha ett nattligt anfall.

Varning

Patienter som upplever täta natt beslag bör sova i en säng nära marken eller på golvet för att minska risken för skador. Om du är en patient som upplever nattliga epilepsi, bör du vara på en medicin som fungerar för dig. Se en läkare om du inte är nöjd med den medicinering du är på, och inte hoppa över doser. Om du får rätt mängd sömn men fortfarande känner dig trött eller drogade efter att vakna på morgonen, se din läkare om hur du ändrar din medicin eller ditt sovande schema.